Президентът на САЩ Джо Байдън отново изключи възможността за предаване

...
Президентът на САЩ Джо Байдън отново изключи възможността за предаване
Коментари Харесай

Байдън: Украйна не се нуждае от наши изтребители сега

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън още веднъж изключи опцията за предаване на изтребители F-16 на Украйна. Според него Киев няма потребност от тях сега. В изявление за Ей Би Си американският водач беше запитан дали счита, че украинският президент Володимир Зеленски се нуждае от F-16. " Не, сега той не се нуждае от F-16 ", сподели господин Байдън. Журналистът посочи дали това значи, че Киев в никакъв случай няма да получи изтребителите. Президентът съобщи, че е невероятно да се знае тъкмо от какво може да има потребност украинската страна в бъдеще, само че сега американските военни не виждат причина за това. " В момента го изключвам /доставка на самолети/ ", добави господин Байдън.

Американският президент сподели също, че Вашингтон счита, че на този стадий от спора друга поддръжка е с по-висок приоритет. Сред нужните оръжия той уточни танкове, артилерия и съоръжение за противовъздушна защита. " Има неща, от които Зеленски се нуждае в този момент и които ние му изпращаме, тъй че те да бъдат в положение да съумеят тази пролет, лято и есен ", добави господин Байдън.

В началото на февруари украинският президент Володимир Зеленски изиска от западните сътрудници да дават на Киев съвременни изтребители. Съединени американски щати, Германия, Полша и Белгия обществено отхвърлиха да ги доставят. Англия е подготвена да достави самолетите единствено, в случай че има спор с Русия. Френският президент Еманюел Макрон не изключва доставките при избрани условия./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР