Президентът на САЩ Джо Байдън одобри обявяване на извънредно положение

...
Президентът на САЩ Джо Байдън одобри обявяване на извънредно положение
Коментари Харесай

Байдън обяви извънредно положение за Калифорния заради зимни бури

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди оповестяване на изключително състояние за Калифорния, откакто зимни стихии в продължение на седмица предизвикаха гибелта на на минимум 12 души през последните 10 дни и прекъснаха електрозахранването на стотици хиляди домове и предприятия в щата, предадоха Ройтерс и БНР.
Декларацията за изключителни обстановки упълномощава Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки (FEMA) да координира напъните за оказване на помощ при бедствия и да активизира запаси за незабавни случаи, се споделя в изказване на Белия дом.
Байдън подреди " федерална помощ за допълнение на щатските и локалните старания за реагиране заради изключителните условия вследствие на поредни и сурови зимни стихии, наводнения и кални свлачища, почнали на 8 януари 2023 година и продължаващи кък момента “, се показва още в изказването.
През последната седмица суровото зимно време провокира мощни пориви напразно, които събориха камиони, наводниха улиците на дребните градове по крайбрежието на Северна Калифорния и провокираха стихия, която унищожи пристан в Санта Круз.
Според PowerOutage.us, основан за следене, записване и обобщаване на спиранията на електрозахранването в Съединените щати, над 100 000 домове в Калифорния са останали без електричество, откакто вилнеещата стихия удари района при започване на годината.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР