Президентът на САЩ Джо Байдън обявява рекорден пакет военна помощ

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обявява рекорден пакет военна помощ
Коментари Харесай

Рекорден подарък от Байдън за Деня на независимостта: Оръжия за 3 милиарда за Украйна -

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън афишира рекорден пакет военна помощ за Украйна на стойност близо три милиарда $ в Деня на независимостта. Съответният документ е оповестен на уеб страницата на Белия дом.

" Шестте месеца на продължителни офанзиви единствено усилиха гордостта на украинците от себе си, от своята страна и от тридесет и една години самостоятелност. Като част от уговорката ми да поддържам народа на Украйна, с горделивост разгласявам най-големия транш от помощта за сигурност до момента ", се споделя в изказването.

Рекордният пакет от военна помощ включва системи за противовъздушна защита, артилерийски системи и муниции, безпилотни летателни апарати и радари. Все още не е оповестено в какво количество и по кое време ще се появи.

Както оповестява ABC News, за разлика от множеството предходни пакети, новото финансиране е ориентирано основно към подкрепяне на Украйна в обезпечаването на средносрочна и дълготрайна отбранителна позиция.

По-специално, помощта ще включва бойни дронове Puma и ScanEagle, които ще оказват помощ на ВСУ първи да уловят врага и да го унищожат с точни удари както денем, по този начин и през нощта.

До момента бе известно, че Съединени американски щати приготвят нов пакет военна помощ за Украйна в размер на 1 милиарда $. В него бяха планувани спомагателни муниции за HIMARS и 1000 Javelin-а и стотици противотанкови системи AT4.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР