Президентът на САЩ Джо Байдън обяви в сряда нов пакет

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви в сряда нов пакет
Коментари Харесай

Байдън обяви 425 млн. долара военна помощ за Украйна преди да отлети за Европа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи в сряда нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 425 милиона $. 

Той организира телефонен диалог с украинския си колега Володимир Зеленски. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира изказване на Белия дом.

Пакетът включва качества за противовъздушна защита, муниции въздух-земя, бронирани транспортни средства и сериозни муниции, се споделя в изказване на Белия дом.

Първоначално Байдън трябваше да се срещне персонално със Зеленски в Европа, само че, който удари Съединени американски щати.

Президентът на Съединени американски щати ще отпътува за Германия в четвъртък , където ще се срещне с немския канцлер Олаф Шолц, френския президент Еманюел Макрон и английския министър председател Кийр Стармър. Байдън планираше да посети и Ангола, само че това пътешестване е пренасрочено за първата седмица на декември, съгласно прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер. Лична среща с украинския президент обаче не е била уговорена.

Отмененото посещаване на Байдън в Европа се дължи на нуждата президентът да се оправи с следствията от урагана Милтън във Флорида, който аргументи обилни вреди и докара до всеобщи евакуации.
 Шолц: Трябва да помогнем на Украйна, само че и да търсим способи за преустановяване на войната
Шолц: Трябва да помогнем на Украйна, само че и да търсим способи за преустановяване на войната

В тази връзка Шолц удостовери готовността си да беседва с Владимир Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР