Президентът на САЩ Джо Байдън обяви планове за облекчаване на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви планове за облекчаване на
Коментари Харесай

Джо Байдън обяви нов план за облекчаване на студентските дългове в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи проекти за облекчение на студентските задължения в страната, което ще помогне на минимум 23 милиона американци. Това е един от основните проблеми за младите гласоподаватели, от чиято поддръжка Байдън се нуждае за изборите през ноември, оповестяват от Reuters.

Плановете, които през вчерашния ден президентът разказа в детайли в Мадисън, щата Уисконсин, включват анулация на до 20 000 $ насъбрани и капитализирани лихви за кредитополучатели , без значение от прихода им. Според администрацията на Байдън по този начин напълно може да се отстрани сумата по рента за най-малко 23 милиона души.

В новите проекти се включват автоматизирано отменяне на дълга за кредитополучатели при осъществяване на един от следните критерии . Те би трябвало да дават отговор на изискванията за избрани стратегии за опрощаване; да са почнали изплащането на задълженията си преди десетилетия; да са се записали в стратегии с ниска финансова стойност; или да изпитват финансови усложнения.

" Това облекчение може да промени животи ", съобщи Байдън в Медисън. " Хора, в никакъв случай няма да спра да отпущам облекчения за студентските заеми на работливите американци... Това е за положителното на нашата стопанска система. "

Президентът добави също, че в случай че бъде избран отново на президентските избори през ноември, ще упорства настойчиво да направи публичните колежи безвъзмездни.

Ако тези проекти бъдат финализирани след интервала на публично разискване, те ще влязат в действие още тази есен , удостовери представителят на Белия дом Карин Жан-Пиер пред кореспонденти. В комбиниране с предходните дейности на администрацията, те биха били от изгода за повече от 30 милиона американци, добави Жан-Пиер.
 България и Съединени американски щати задълбочават съдействието си във висшето обучение
България и Съединени американски щати задълбочават съдействието си във висшето обучение

Проект за медийна просветеност на стойност на 900 000 $ ще бъде осъществен в България

Републиканците нарекоха метода на Байдън за опрощаване на студентски заеми превишаване на неговите пълномощия и незаслужено облагодетелстване за кредитополучатели с висше обучение, до момента в който други кредитополучатели не са получили сходно облекчение.

Американският сенатор Бил Касиди, републиканец в комисията по обучение в Сената, съобщи, че сходни " схеми за заеми " просто трансферират цената на дълга върху други.

" Това е непочтен трик за пазаруване на гласове преди избори и не прави безусловно нищо за справяне с високата цена на образованието, което вкарва младежите назад в задължения ", написа Касиди в изказване.

Към днешна дата администрацията уточни, че е одобрила 146 милиарда $ облекчение на студентски задължения за 4 милиона американци.

Допълнително, към юни 2023 година почти 43.4 милиона получатели на студентски заем са имали 1.63 трилиона $ неизплатени заеми , по данни на уеб страницата на Федералната студентска помощ.

Припомняме още, че гласоподавателите, които Байдън се надява да притегли, от дълго време приканват Белия дом да се заеме с въпроса за студентските заеми. Администрацията на президента беше подхванала поредност от дейности, макар че Върховният съд на Съединени американски щати.
 Възмутен и сломен, Байдън не трансформира позицията си по отношение на Израел
Възмутен и сломен, Байдън не трансформира позицията си по отношение на Израел

Съединени американски щати упорстват за по-добра отбрана на филантропичните служащи и увеличение на помощта за Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР