Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нови санкции срещу детски

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нови санкции срещу детски
Коментари Харесай

Белият дом обяви нови санкции срещу Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи нови наказания против детски център в Крим, защото твърди, че съветските управляващи трансферират там украински деца срещу волята на родителите им. Москва упорства, че изпраща децата в центъра, с цел да ги защищити от украинския обстрел.


В изказване от Белия дом Байдън сподели, че глобите са ориентирани против лицата, участващи в " насилственото пренасяне на хиляди украински деца в Русия ". Той твърди, че " тези деца са били откраднати от родителите им и държани настрана от фамилиите им ", като упорства да бъдат върнати в фамилиите им, заяви Си Ен Ен.

В листата на Министерството на финансите със наказания, свързани с Русия, бяха добавени към 11 руснаци, както и " Артек " - комплекс от девет развлекателни и просветителни лагера за деца, ситуирани в Крим.

Макар че " Артек " нормално приема деца от Русия и близките страни за летни лагери, от предходната година той е приел хиляди деца от Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие. Артек е един от няколкото основани в Русия обекти, в които са настанени деца, евакуирани заради опасността от украински артилерийски и ракетни офанзиви.

Директорът на " Артек " Константин Федоренко е измежду глобените лица, както и Владимир Коваленко, който управлява патриотични юношески лагери в Крим. Списъкът се добавя от чиновници по правата на децата и образованието от няколко съветски територии. По-голямата част от изброените, както и Артек, към този момент са били глобени от Европейски Съюз и Англия.

През март Международният углавен съд (МНС) издаде заповеди за арест на съветския президент Владимир Путин и съветския комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова по обвинявания в " нелегално депортиране и прекачване " на деца от Украйна. Русия не е страна по Римския статут на МНС и затова не признава юрисдикцията му.

Путин настояваше, че Москва работи законно, като през юни съобщи, че държавното управление му " реалокира децата от зоната на спора и избавя живота им ".

В някои случаи съветските чиновници " изтеглиха цели сиропиталища и го направиха безусловно законно, тъй като ръководителите на тези сиропиталища бяха техни законни представители ", сподели Путин. " Никога не сме били срещу децата да се събират със фамилиите си, в случай че, несъмнено, техните родственици се появят. "

През април Лвова-Белова съобщи, че доста деца са били настанени в съветски летни лагери и курорти по молба на фамилиите им. " Те са били преместени непринудено, тъй като родителите им са поискали безвредно място, където децата да могат да продължат образованието си ", сподели тя и добави, че макар някои забавяния, малолетните постоянно са се събирали с роднините си, когато те са идвали да ги приберат. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР