Президентът на САЩ Джо Байдън обяви намерението си да номинира

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви намерението си да номинира
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Гърция става помощник държавен секретар по енергийните ресурси

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи желанието си да номинира Джефри Паят, дипломат в Гърция, за помощник-държавен секретар по енергийните запаси.

Паят е дипломат в Гърция от 2016 година В информацията на Белия дом се споделя, че " Джефри Паят е посланик от кариерата ", който е бил дипломат на Съединени американски щати в Украйна и е бил заместник-помощник на държавния секретар в Бюрото по въпросите на Южна и Централна Азия. Преди това е бил заместник-ръководител на задачата на Съединени американски щати в Международната организация за атомна сила и интернационалните организации във Виена, Австрия.

Работил е и в посолството на Съединени американски щати в Индия, като заместник-ръководител на задачата и политически консултант. Паят е работил като стопански чиновник в Генералното консулство на Съединени американски щати в Хонконг и в Генералното консулство на Съединени американски щати в Лахор, Пакистан.

След постъпването си на дипломатическа работа през 1989 година Паят е работил и като шеф за Латинска Америка в Съвета за национална сигурност, като специфичен асистент в кабинета на заместник-държавния секретар, в Бюрото по междуамерикански въпроси, както и в посолството на Съединени американски щати в Ню Делхи, Индия, и в посолството на Съединени американски щати в Тегусигалпа, Хондурас.

Помощник-държавният секретар по енергийните запаси управлява Бюрото за енергийни запаси в Държавния департамент на Съединените американски щати, като подкрепя напъните на външнополитическото ведомство за поощряване на интернационалната енергийна сигурност. Заемащият длъжността е зависещ на заместник-държавния секретар по въпросите на икономическия напредък, енергетиката и околната среда, понастоящем се управлява от Хосе У. Фернандес.

Джефри Паят се смята за непосредствен до Виктория Нюланд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР