Президентът на САЩ Джо Байдън обяви извънредно положение в щата

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви извънредно положение в щата
Коментари Харесай

Байдън обяви извънредно положение в щата Мисисипи след мощното торнадо

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи изключително състояние в щата Мисисипи и даде разполагаем федерално финансиране за най-тежко засегнатите от торнадото региони, предава Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Най-малко 25 души починаха и десетки други пострадаха в Мисисипи, откакто в петък против събота мощна стихия опустоши делтата на река Мисисипи, който е един от най-бедните райони в Съединени американски щати. Един човек почина и в щата Алабама.

Спасително-издирвателни екипи през днешния ден възобновиха работата си по почистване на останките от разрушени и развалени домове, търговски здания и общински служби, откакто стотици хора бяха принудени да изоставен домовете си.

Федералното финансиране ще може да бъде употребявано за възобновяване от бедствието, в това число за краткотрайни подслони, поправки на домове, заеми за покриване на загубата на незастраховани парцели и други самостоятелни бизнес стратегии, заяви Белият дом.

Националната метеорологична работа предизвести, че през днешния ден в някои щати също има риск от тежки метеорологични условия, в това число мощни ветрове, градушки и опасност от торнада в източната част на Луизиана, южната и централна част на Мисисипи и южната и централна част на Алабама.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg