Президентът на САЩ Джо Байдън обяви извънредно положение в Съединените

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви извънредно положение в Съединените
Коментари Харесай

САЩ остават не само без петрол, но и без електричество

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи изключително състояние в Съединените щати заради доста фактори, които водят до недостиг на електрическа енергия, в това число тези, породени от липса на индустриални мощности. Държавният глава се е загрижил за този въпрос и е подхванал редица ограничения, макар че дейностите му са по-скоро прокарване на екологичната му стратегия.

“С актуалното разгласявам съществуването на изключителна обстановка заради закани за съществуването на задоволителен потенциал за произвеждане на електрическа енергия за посрещане на потребителското търсене”, се споделя в изказването.

Байдън също по този начин освободи Камбоджа, Малайзия, Тайланд и Виетнам от вносни мита за 2 години на слънчеви панели и други сходни артикули, създадени в тези страни. Преди това притежателят на Белия дом задейства закона за производството на защита, с цел да подтиква производството на слънчеви панели в Съединени американски щати, с цел да понижи зависимостта от „ задгранични снабдители и враждебни народи “.

Имайте поради, че след началото на съветската специфична интервенция в Украйна администрацията на Съединени американски щати наложи възбрана за импорт на нефт и други енергийни първични материали от Руската федерация. Това провокира внезапно нарастване на цената на автомобилното гориво и в този момент на хоризонта се обрисува недостиг на електрическа енергия. Така Байдън в действителност остави Съединени американски щати освен без нефт, само че и без електричество. В същото време американският президент не стопира да упорства съгражданите да преминат на електрически коли, да построят повече вятърни мелници и да слагат слънчеви панели на всички места.

Например американският вестник “Ню Йорк Таймс” счита, че Байдън е попаднал в личния си капан и в този момент Вашингтон не може да откри излаз от идната енергийна злополука. Изданието отбелязва, че президентът на Съединени американски щати несполучливо лети за ОАЕ, където моли локалните петролни производители да усилят добива на въглеводороди и да го изпратят в американски рафинерии. Арабите обаче били непокорни.

Байдън също не може да стартира да купува нефт от Венецуела и Иран, защото тези страни са под наказания на Съединени американски щати. Освен това всевъзможни директни съглашения сред администрацията на Съединени американски щати и тези страни без явни отстъпки от Каракас и Техеран са доста рискови за Байдън както във външната, по този начин и във вътрешната политика. Следователно, всичко, което той може да направи в тази обстановка, е да разреши на европейците да купуват черно злато от Иран и Венецуела, с цел да се изкупят от някъде освободените количества първични материали.

Изданието напомни, че с една от първите си заповеди президентът спря строителството на петролопровода от Канада до Съединени американски щати. В същото време американските производители на шистов газ не могат да усилят производството на нефт, с цел да компенсират недостига.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР