Президентът на САЩ Джо Байдън обяви икономически санкции и рестрикции

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви икономически санкции и рестрикции
Коментари Харесай

Байдън удря износа за Русия и водещи руски банки

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи стопански наказания и рестрикции върху износа към Русия, предадоха международните организации.

" Путин избра пътя на тази война в Украйна и той и Русия ще понесат последствията на новите наказания ", съобщи президентът. Президентът добави, че Русия е подхванала с нищо непредизвикано нахлуване против Украйна и че работи значително, както Съединени американски щати са го планували, съобщи Ройтерс. Той дефинира дейностите на Русия в Украйна като чиста експанзия.

Президентът акцентира, че Путин ще се трансформира в парий на интернационалната сцена след решението си да нападна Украйна. Той добави, че не планува да приказва с съветския държавен глава, само че добави, че опцията за санкциониране на Путин е също на масата на полемиките.

Президентът разгласи също по този начин разполагане на спомагателни военни от Съединени американски щати в Германия, съобщи Ройтерс. Той сподели, че Съединени американски щати ще пазят и най-малкото парченце от територията на НАТО, само че няма да изпратят военни в Украйна.

" Нашите въоръжени сили не отиват в Европа, с цел да се борят в Украйна, а с цел да пазят нашите съдружници от НАТО и да успокоят тези съдружници на Изток ", съобщи той.

Байдън сподели, че Съединени американски щати ще лимитират способността на Русия да прави бизнес в долари и йени и че четири спомагателни съветски банки ще бъдат глобени, измежду които и ВТБ и Сбербанк. Санкционирани ще са и олигарси и високотехнологичният бранш. Налага се и надзор на експорта към Русия. Всичко това ще има тежка цена на съветската стопанска система по едно и също време и неотложно, добави той. Санкционираните банки имат активи в размер на 1 трилион $.

След обещаните от американския президент Джо Байдън наказания против Русия, неговата администрация разгласи рестрикции върху експорта, което ще попречи на Русия да има световен достъп до износ на всичко, от електроника до компютри, от полупроводници до самолетни елементи, съобщи Ройтерс, като се  позова на известие на министерството на търговията на Съединени американски щати.

Но Байдън се въздържа да наложи някои от най-тежките наказания, включително и изключване на Русия от системата за разплащане СУИФТ.

Байдън предвижда, че идващите седмици и месеци ще бъдат тежки за украинците. Той предизвести Русия, че в случай че тя продължи с хакерските атаки, то Съединени американски щати ще отвърнат на това.    

Президентът сподели, че работи за гарантиране на международните енергийни доставки. Той прикани петролните и газовите компании да не експлоатират рецесията в Украйна и да усилват цените.

Санкции се вкарват и против 24 души и организации в Беларус поради тяхната поддръжка за съветската инвазия в Украйна, съобщи Франс прес. Те са ориентирани против банки, компании, предприятия от отбранителния бранш, сигурността, представители на бранша по защитата, близки на президента Александър Лукашенко.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР