Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че САЩ налагат забрана

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че САЩ налагат забрана
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания забраниха вноса на руски петрол |

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че Съединени американски щати постановат възбрана за вноса на съветски нефт и газ, както и на други енергийни източници. Същата мярка предприе и Англия.

Санкцията е част от ограниченията против Москва поради съветската инвазия в Украйна.

Байдън изясни и какво значи това - " съветският нефт към този момент няма да бъде допустим за пристанищата на Съединени американски щати и американският народ ще нанесе още един мощен удар против тази военна машина ".

" Ние няма да бъдем част от субсидирането на войната на Путин ", означи Байдън.

Той посочи, че решението е взето след съвещания със съдружниците. От обръщението му от Белия дом стана ясно, че съдружниците на Вашингтон могат и да не последват стъпките на Съединени американски щати, защото тяхната обстановка във връзка с енергийната непоклатимост се разграничава в забележителна степен. И прикани Конгреса да одобри пакет от 12 милиарда $ за поддръжка на Украйна. 

Президентът означи още, че " днешното решение ще има цена за нас в Съединени американски щати ", защото цените на горивата ще се покачат още повече.

Решението за възбрана на вноса на съветски нефт е било взето със единодушието и на Демократическата, и на Републиканската партия, уточни той.

Байдън прикани петролните компании да не подхващат прекалено повишение на цените.

Британското държавно управление разгласи, че ще спре вноса на петролни артикули от Русия до края на 2022 година През този временен интервал пазарът, бизнесът и доставчиците на суровината ще имат опция да заменят съветския импорт, който съставлява към 8% от потреблението на Острова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР