Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че не подкрепя израелска

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че не подкрепя израелска
Коментари Харесай

Байдън не подкрепя атака на Израел

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че не поддържа израелска офанзива против ирански нуклеарни обекти, оповестява американският ефирен канал CNN.

" Отговорът е не “, съобщи Байдън в отговор на въпрос за вероятността Израел да нанесе ответен удар по уреди, свързани с нуклеарната стратегия на Иран.

По думите му Съединени американски щати ще обсъдят с управляващите на еврейската страна по какъв начин биха могли да отговорят на ракетната офанзива на Иран, добавя Фокус.  Президентът на Съединени американски щати добави, че в границите на обособени диалози с водачите на Г-7 е реализирано единогласие, че Израел би трябвало да " отговори съразмерно “.

Американски чиновници от дълго време дават оценка, че и Иран, и висшето управление на " Хизбула “ желаят да избегнат тотална война с Израел. Един от страховете на американските и арабските дипломати е опцията Израел да нанесе удар навътре в Иран, евентуално против неговите нуклеарни уреди. Бившият израелски министър председател Нафтали Бенет прикани настоящето държавно управление да " отмъсти “, като унищожи нуклеарната стратегия на Иран.

Но Иран даде да се разбере, че всеки отговор от Израел ще докара до по-нататъшна ескалация. Президентът на Иран Масуд Пезешкиан предизвести, че интервенцията от вторник е " единствено част от нашата мощност “.

Според Малкълм Дейвис, старши анализатор по отбранителната тактика в Австралийския институт за стратегическа политика, Израел евентуално следи изкъсо нуклеарните уреди на Иран, до момента в който дефинира отговора си на ракетната офанзива на Техеран.

" От позиция на Израел, той не може да разреши на Иран да се снабди с нуклеарни оръжия. Със сигурност ще има мощен напън в кабинета на Нетаняху да нападна тези нуклеарни уреди и всъщност да сдържи иранската стратегия за нуклеарни оръжия, евентуално за години “, изясни Дейвис пред Бе CNN.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР