Президентът на САЩ Джо Байдън обяви атаката на Иран срещу

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви атаката на Иран срещу
Коментари Харесай

След нощното нападение: Джо Байдън обяви Израел за победител

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи офанзивата на Иран против Израел за несполучлива и оцени обстановката като победа за еврейската страна, съобщи CNN, базирайки се на свои източници.

Според тях Байдън в диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху е споделил, че еврейската страна може да счита днешния ден за победа, защото иранската офанзива е била несполучлива. Байдън добави, че дейностите на Израел показват неговите „ превъзходни военни качества “.

Вълната от ирански офанзиви против Израел, траяла към пет часа, стартира да стихва, съобщи CNN.

Според медиата американските сили в района са дали отбранителна поддръжка на Израел и са прехванали няколко дронове. Вашингтон продължава да следи от близко обстановката в светлината на евентуална нова интензивност от Иран.

Иран е изстрелял 185 дрона и 36 крилати ракети към Израел в отговор на израелския боен обстрел на иранското консулство в Дамаск, съобщи New York Times, базирайки се на израелски публични лица.

Според тях множеството от изстрелванията са осъществени от Иран, макар че дребен брой дронове са изстреляни от Ирак и Йемен. Иран също по този начин е изстрелял 110 ракети земя-земя.

Страните от Групата на седемте (G7) възнамеряват да обсъдят идващите стъпки в неделя след нападението на Иран против Израел, заяви Bloomberg. Те ще проведат видео диалог, с цел да обсъдят и „ координират идващите стъпки “ след иранската офанзива.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР