Президентът на САЩ Джо Байдън обвини днес руския президент Владимир

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обвини днес руския президент Владимир
Коментари Харесай

Джо Байдън: Русия се опитва да унищожи идентичността на Украйна


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна през днешния ден съветския президент Владимир Путин в опит да унищожи идентичността на Украйна посредством бомбардировки против цивилни обекти като учебни заведения, лечебни заведения, центрове за дневни грижи и музеи, съобщи ДПА.

Според Байдън, който е на посещаване в Токио, Путин не желае да окупира Украйна, само че "може да се опита да унищожи нейната еднаквост ". По думите на Байдън съветският президент би трябвало "да заплати за своите варварства " в Украйна, с цел да бъдат възпрени от сходни дейности други водачи.

Байдън сподели това на взаимна конференция с японския министър председател Фумио Кишида.

Съединени американски щати и Япония се договориха дружно да преодоляват провокации в областта на сигурността, оповестиха от Белия дом. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се срещна в Токио с японския министър председател Фумио Кишида, с цел да „ осъществят прогрес в съдействието “ по редица двустранни, районни и световни въпроси.

Снимка: EPA

„ Президентът похвали лидерските качества на премиера Кишида, които той показва с метода, по който реагира на войната на Русия против Украйна и с решителността си да укрепи отбранителните качества на Япония. Той (президентът Байдън) означи, че мощният съюз сред Съединени американски щати и Япония е крайъгълен камък на мира и стабилността в Индийско-тихоокеанския район “, се споделя в известието на Белия дом.

Двамата водачи се ангажираха с тясно съдействие за справяне с провокациите в областта на сигурността, като балистичните ракетни стратегии на Северна Корея и „ все по-агресивното държание на Китай, което е в несъгласие с интернационалното право “, акцентира Белият дом.

Снимка: EPA

Освен това Съединени американски щати и Япония се споразумяха да задълбочат взаимната си работа в сфери като новите технологии, сигурността на веригите за доставки и чистата сила.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР