Президентът на САЩ Джо Байдън обвини днес Русия, че е

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обвини днес Русия, че е
Коментари Харесай

Байдън: Тази война цели да премахне правото на Украйна да съществува

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна през днешния ден Русия, че е " нарушила нахално " основополагащите правила на Устава на Организация на обединените нации.

" Тази война цели чисто и просто да отстрани правото на Украйна да съществува като страна. Както и правото на украинците да съществуват като народ ", сподели Байдън от трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации. Той жигосах съветското настъпление, осъществено от страна непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Осъждайки изрично нашествието, Байдън сподели, че отчетите за съветски зверства против мирни жители в Украйна " би трябвало да смразят кръвта " на всички, без значение къде живеят.

Американският президент добави, че новите нуклеарни закани, отправени от съветския му сътрудник Владимир Путин против Европа, демонстрират " неразумно неуважение " към отговорностите на неговата страна. " Русия е подписала Договора за неразпространение на нуклеарни оръжия ", подсети Байдън, представен от Българска телеграфна агенция.

" Ние ще продължим да бъдем солидарни против съветската експанзия. Точка ", съобщи американският президент.

Според Байдън никой не е заплашвал Русия и никой с изключение на нея не се е стремил към спор. " Войната в Украйна е дело на един човек ", акцентира той, визирайки Путин.

" Русия би трябвало да бъде държана виновна за всевъзможни военни закононарушения, осъществени в Украйна ", посочи Байдън.

" Работим дружно със страните от Г-7 и страните със сходни позиции, с цел да покажем, че демокрациите могат да пазят както своите жители, по този начин и да оказват помощ на останалия свят ", означи американският президент.

Байдън се разгласи в поддръжка на огромна промяна на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Американският президент прикани за " увеличение на броя на непрекъснатите и непостоянните членове " на този главен орган на международната организация, тъй че страните от Африка, Латинска Америка и Карибите да може да бъдат показани там.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР