Президентът на САЩ Джо Байдън обсъди войната между Израел и

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обсъди войната между Израел и
Коментари Харесай

Байдън обсъди войната в Близкия изток със западните си съюзници

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разиска войната сред Израел и Хамас в неделя с водачите на главните западни сили, заяви Белият дом, до момента в който Израел засилваше офанзивите си против Газа.


Байдън е разговарял с водачите на Англия, Канада, Франция, Германия и Италия, оповестиха от Белия дом.

" Лидерите потвърдиха поддръжката си за Израел и правото му да се пази против тероризма и приканиха за съблюдаване на интернационалното филантропично право, в това число отбраната на цивилното население ", се споделя в обобщение на Белия дом за полемиките.

В него се показва, че водачите са разискали и обстановката на личните си жители, попаднали в клопката на войната сред Израел и „ Хамас “, " по-специално тези, които желаят да изоставен Газа ".

Сраженията бушуваха безотговорно и десетки други бяха убити при въздушни удари на Израел в Газа, до момента в който филантропичната обстановка в анклава се утежняваше.

Втори ескорт от 17 камиона с помощи дойде в Газа, до момента в който ръководената от " Хамас " територия е изправена пред " пагубен " дефицит на запаси.

Западните водачи са изразили ангажимент да координират дейностите си, " с цел да обезпечат резистентен и безвреден достъп до храна, вода, медицински грижи и друга помощ, нужна за посрещане на филантропичните потребности ".

Те също по този начин се ангажираха с тясна дипломатическа съгласуваност, " с цел да се предотврати разпространяването на спора, да се резервира стабилността в Близкия изток и да се работи за реализиране на политическо решение и дълготраен мир ".

Освен Байдън в диалога участваха канадският министър-председател Джъстин Трюдо, президентът на Франция Еманюел Макрон, канцлерът на Германия Олаф Шолц, италианският министър-председател Джорджия Мелони и министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак, оповестиха от Белия дом./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР