Президентът на САЩ Джо Байдън обеща, че Северна Ирландия няма

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обеща, че Северна Ирландия няма
Коментари Харесай

Байдън в Белфаст: Северна Ирландия няма да се върне към насилието

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание, че Северна Ирландия " няма да се върне " към епохата на смъртоносно принуждение, която беше прекъсната преди 25 години с спокойно съглашение, подписано с посредничеството на Вашингтон. Той се базира на икономическия напредък, който е директен резултат от края на военните дейности. В тирада в новия кампус на университета „ Ълстър “ в центъра на Белфаст Байдън не разяснява политическата невъзможност в английската провинция, която от месеци няма работещо държавно управление, само че прикани всички страни да се върнат към разговора и разбирателството.
Като другар, не е прекомерно самоуверено да заявя, че имам вяра, че демократичните институции, основани посредством Споразумението от Разпети петък, са от решаващо значение за бъдещето на Северна Ирландия. Ефективно децентрализирано държавно управление, което показва волята на народа на Северна Ирландия и се регистрира пред него, държавно управление, което работи за разрешаването на сложни проблеми дружно, ще притегли още по-големи благоприятни условия към този регион. Така че се надявам Народното събрание и изпълнителната власт (в английската провинция) скоро да бъдат възобновени.
Джо Байдън – президент на Съединени американски щати

Това е преценка, която би трябвало да извършите вие, а не аз.

Споразумението, реализирано с посредничеството на Съединени американски щати, донесе мир в тази част на Обединеното кралство, само че неотдавна нова политическа рецесия сложи на тестване неговата продължителност и жизнеспособност.

„ Северна Ирландия няма да се върне по пътя обратно, апелирам се на Бога “, акцентира Байдън.

Той изрази вяра, че съглашението за облекчение на разпоредбите в региона на търговията след Брекзит, което Европейският съюз и Англия подписаха в края на март, ще докара до обилни вложения в Северна Ирландия от страна на огромни американски компании.

Президентът на Съединени американски щати прекара по-малко от 24 часа в Северна Ирландия, след което се насочи на тридневно посещаване в Република Ирландия. Там ще се обърне към Народното събрание, ще взе участие в тържествена вечеря и ще посети два града, в които има далечни родственици.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР