Президентът на САЩ Джо Байдън не вижда в решението на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън не вижда в решението на
Коментари Харесай

Байдън не мисли, че Путин ще ползва ядрени оръжия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън не вижда в решението на Владимир Путин за краткотрайно прекъсване на присъединяване на Русия в контракта " Нов СТАРТ " сигнал, че съветският му сътрудник обмисля да употребява нуклеарни оръжия. Въпреки това американският водач счита този ход за неверен, излиза наяве от изявление, което той даде за телевизия Ей Би Си нюз, предава Българска телеграфна агенция.

" Голяма неточност е да се направи това. Не е доста отговорно. Но аз не разгадавам в това индикация, че той обмисля да употребява нуклеарни оръжия или нещо сходно ", сподели Байдън.

По-рано тази седмица Путин разгласи, че страната му замразява присъединяване си в контракта за надзор върху оръжията от 2010 година, поставящ таван на броя на нуклеарните бойни глави, с които двете страни могат да разполагат. Той също по този начин предизвести, че Москва може да възобнови нуклеарните опити. При все това Русия сподели, че ще продължи да се придържа към контрактуваните предели и ще продължи да осведоми Съединени американски щати за промени в разполагането на нуклеарен оръжия.

Запитан в изявлението дали замразяването на контракта прави света по-малко безвреден, Байдън отговори: " Мисля, че сигурността ни понижава, когато се отдръпваме от съглашения за надзор върху оръжията, които са в интерес и на двете страни и в полза на света ".

Той обаче добави, че не вижда доказателства, които да загатват за смяна в съветската нуклеарна тактика. " Идеята, че това някак си значи, че те мислят да употребяват нуклеарни оръжия, междуконтинентални балистични ракети, няма доказателства за това ", сподели Байдън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР