Президентът на САЩ Джо Байдън не може да си позволи,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън не може да си позволи,
Коментари Харесай

Американски експерт: България насилва и тормози Македония - Байдън да се намеси

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън не може да си разреши, измежду съдружниците на НАТО, една държава-членка да се „ насилва “ и да тормози друга държава-членка, тъй като е по-голяма или, както в тази ситуация с България и Северна Македония, тъй като е членка на Европейски Съюз, съгласно.

" Това към този момент е проблем на НАТО. Не можем да допуснем това. Това е алианс, НАТО е алианс, Съединените щати не могат да толерират експанзия против идентичността, потребление на мощ по този метод. Това е сериозен, не дребен проблем. Идентичността на народа е обвързвана с идентичността на страната, с напредъка на страната, с вътрешната непоклатимост и положителните връзки сред македонците и албанците, което е в наш интерес. От друга страна, Владимир Путин се интересува от разделения и спорове. Разделяне сред българи и македонци, разделяне сред албанци и македонци, сред сърби и косовари, Путин желае всичко това - в Украйна, той го желае на Балканите, раздели, спорове, до момента в който ползата на Съединени американски щати е да спрат всичко, като се стартира с одобряване в формалната писмена форма на македонската еднаквост “, споделя Йосиф в изявление за TV Klan Makedonija.

По думите му по този метод с американското одобряване на македонската еднаквост, нация и език към София ще бъде изпратено обръщение: „ Никога няма да спечелите, в никакъв случай няма да заличите македонската идентичност”.

Той счита, че това е сигналът, нужен в България на българските водачи, като премиера Кирил Петков, които желаят да решат казуса.

- Те дават пространство на историците в взаимната комисия да разискват, на експертна основа, а не на мощ, като " ние сме по-силни от вас, тъй че не сме длъжни да съблюдаваме наредбите на Споразумението за другарство, би трябвало да слушате нашата версия на историята, принудително. " Това е срещу правилата на НАТО, Европейски Съюз и Съединени американски щати, прибавя Джоузеф.

Според него след рухването на държавното управление на Петков Стефан Янев може да се върне в България като механически министър председател, който като министър на защитата назова съветската експанзия против Украйна " специфична военна интервенция ".

- Така ще имаме човек на Путин, който още веднъж ще води предаването в България, член на НАТО и Европейски Съюз. Това е огромен проблем за президента Байдън. Това е огромен проблем за НАТО. Освен това в Северна Македония имаме предан член на НАТО, страна, която дава цялостна поддръжка на Украйна. Знаем, че управлението на страната, президентът Стево Пендаровски и министър председателят Димитър Ковачевски ще бъдат изправени пред остри рецензии, опасения и офанзиви. Това към този момент го видяхме от Вътрешна македонска революционна организация, от Християн Мицковски. Така че тук към този момент имаше реакции на френското предложение. Това значи, че президентът Байдън ще има двойна рецесия тук. „ Отношенията сред двамата съдружници в НАТО ще се влошат и това е безпокойствие за Съединените щати “, сподели Джоузеф.

Помолен да разяснява " френското предложение ", Джоузеф сподели, че не има вяра, че Франция и нейният президент Еманюел Макрон имат " неприятни претекстове ", само че че казусът е " слабостта и безсилието на Европейския съюз ".

- Така че Макрон, както и други страни от Европейски Съюз, и несъмнено Съединени американски щати, въпреки и да не са член на Европейски Съюз, желае ветото да бъде отстранено и Северна Македония и Албания да могат да стартират договаряния. Те обезверено желаят да отстранен ветото. Но казусът е, че те са доста слаби и България се възползва от тази обстановка, злоупотребява с нея, злоупотребява с процеса на Европейски Съюз. Правилата, протоколите на Европейски Съюз споделят, че не би трябвало да въвеждате двустранни въпроси в процеса на присъединение. Този развой се отнася до друго - дали Северна Македония дава отговор на изискванията, дали организира промени и господство на закона и други въпроси, само че не и за недоволства от история и език, сподели Джоузеф.

Той счита, че в сегашните условия на Европейски Съюз се нуждае от Съединени американски щати " с цел да спрат Путин в Украйна и да спрат експанзията против идентичността и издевателството от България ".

- Съединените щати би трябвало да се включат и да насърчат Северна Македония Вашингтон да признае македонската еднаквост и да изпрати сигнал на България, че „ в никакъв случай няма да реализира задачата си, в никакъв случай няма да заличи македонската еднаквост “. Това е ключът, заключава Джоузеф в изявлението.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР