Президентът на САЩ Джо Байдън назначи генерал Чарлз Браун младши

...
Президентът на САЩ Джо Байдън назначи генерал Чарлз Браун младши
Коментари Харесай

Байдън назначи шефа на ВВС за председател на Комитета на началник-щабовете

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назначи военачалник Чарлз Браун младши за идващия ръководител на Съвета на началник-щабовете. Това е най-висшият боен офицер в Съединени американски щати, осведоми БиБиСи.

Генерал Браун, който сега е началник-щаб на военновъздушните сили, ще размени военачалник Марк Мили, чийто мандат изтича през септември.

Председателят е висшият боен консултант на президента.

Обявявайки името на военачалник Браун на гала в Розовата градина на Белия дом, Джо Байдън го назова боец, който произлиза от горделив жанр на воини.

Той знае какво значи да си в разгара на борбата и по какъв начин да запазиш самообладание, когато нещата станат сложни. Той завоюва уважението на нашите съдружници и сътрудници по целия свят, които считат военачалник Браун за приближен сътрудник и първокачествен пълководец, разясни президентът.

Байдън също по този начин благодари на военачалник Мили за годините му работа за ръководенето на армията през най-сложната среда за сигурност, с която нашият свят се сблъсква от доста дълго време.

Като шеф на щаба на военновъздушните сили, военачалник Браун следи образованието и оборудването на близо 700 000 военнослужещи както в Съединени американски щати, по този начин и в чужбина.

Преди да стане първият негър, който служи в сегашната си роля, когато беше определен през юни 2020 година, той беше пълководец на Тихоокеанските военновъздушни сили за Индо-тихоокеанското командване на Съединени американски щати. Започва военната си кариера като водач, записвайки над 3000 летателни часа и 130 бойни часа.

Белият дом показва, че военачалник Браун е изиграл забележителна роля в даването на военна помощ на Украйна и е имал опит в ръководството на връзките сред Съединени американски щати и Китай.
 Ръководителят на Военновъздушни сили на Съединени американски щати: Трябва да посрещнем Китай с експедитивност, фокус и ангажираност
Ръководителят на Военновъздушни сили на Съединени американски щати: Трябва да посрещнем Китай с експедитивност, фокус и ангажираност

Генерал Чарлз Браун желае бърза поготовка, с цел да няма риск от загуба в предстоящ въоръжен конфликт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР