Президентът на САЩ Джо Байдън нареди на директора на националното

...
Президентът на САЩ Джо Байдън нареди на директора на националното
Коментари Харесай

Байдън нареди на националното разузнаване да оцени щетите от теча на информация

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подреди на шефа на националното разузнаване Аврил Хейнс да оцени вредите от приключването на секретни документи. Също по този начин високопоставени американски чиновници ще се съветват със съдружниците. Течовете, наред с други неща, съдържаха информация за подслушването на съдружниците.

Джон Кърби, координатор по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом, сподели, че заповедта на националното разузнаване е нужна, с цел да може Вашингтон " да разбере по-добре цялостния обсег " на случилото се. Кърби не разкри детайлности за към този момент осъществените контакти със съдружниците по отношение на приключването на информация. „ Няма да давам детайлности за тези диалози или да ги изреждам. И няма да се пробвам да окачествявам реакцията на тези съответни страни “, сподели представител на Белия дом на онлайн брифинг.

Белият дом схваща аргументите, заради които съдружниците бият паника. Въпреки това, съгласно Кърби, те схващат сериозността, с която Съединените щати подхождат към следствието на приключване на информация, и правят оценка желанието на Вашингтон да ги осведоми. „ Досега това злополучно приключване на секретни материали не е довело до загуба на доверие сред нас и нашите сътрудници. Или в общите ни старания за реализиране на общи цели по целия свят “, добави Джон Кърби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР