Президентът на САЩ Джо Байдън нарече Владимир Путин диктатор-убиец и

...
Президентът на САЩ Джо Байдън нарече Владимир Путин диктатор-убиец и
Коментари Харесай

Байдън за Путин: Диктатор-убиец и чист разбойник

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова Владимир Путин " диктатор-убиец " и " чист бандит " по време на събитие във връзка визитата на ирландския министър председател Лио Варадкар. Думите на Байдън бяха представен от водещи американски медии, в това число телевизия Си Ен Ен.
 
На годишен формален обяд по случай Деня на Свети Патрик (почитан в Ирландия и измежду ирландската общественост в Съединени американски щати, чийто представител е самият Байдън, бел. ред.) в Капитолия президентът разяснява военната помощ за Украйна, блокирана в Конгреса на Съединени американски щати.
 
В изявлението си той съобщи, че Путин е " диктатор-убиец, чист бандит, който води неморална война против украинския народ ". Същевременно той прикани всички присъстващи на събитието " да се опълчват на Владимир Путин ".
 
По-рано, по време на среща с вицепремиера, външен министър и министър на защитата на Ирландия Михол Мартин, президентът разкритикува " бруталността на Путин и просто нечовешките неща, които той и неговите войски вършат в Украйна ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР