Президентът на САЩ Джо Байдън нарече в сряда руския си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън нарече в сряда руския си
Коментари Харесай

Байдън нарече Путин военнопрестъпник. Песков: Това е недопустимо!

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова в сряда съветския си сътрудник Владимир Путин " военнопрестъпник " поради дейностите му в Украйна.

След като беше запитан дали Путин е военнопрестъпник, Байдън в началото отговори, че към момента не е подготвен да го дефинира като подобен, само че единствено минути по-късно той сподели: " Смята, че той е боен нарушител ".

Байдън направи изявлението по време на събитие в Белия дом, откакто по-рано утвърди нова военна помощ за Украйна за един милиард $, която включва противовъздушни и противотанкови оръжия, както и дронове.

Според представителят на Белия дом Джен Саки тази оценка се дължи на " варварските дейности на жесток деспот в границите на нахлуване над непозната страна ".

Според Саки Русия не подхваща каквито и да е дейности за деескалация на военното й нахлуване над Украйна, макар продължаващите мирни договаряния сред Киев и Москва.

Саки също по този начин означи, че има обособен юридически развой, с цел да се дефинира дали Путин е нарушил интернационалното право и е направил военни закононарушения. Този развой сега е в ход в Държавния департамент, сподели тя.

Украинските управляващи дефинират като " следващо военно закононарушение на режима на Путин " удара в Мариупол против спектакъл, употребен за укритие от над 1000 души.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира неотложно на мненията, като упрекна Байдън в " неприемлива и непростима изразителност ".

Пред организация ТАСС представителят на съветското президентство Дмитрий Песков съобщи, че това е непростимо изявление на началник на страна, от чийто бомби са починали стотици хиляди хора по целия свят.

По-рано през днешния ден Сенатът на Съединени американски щати одобри единомислещо резолюция, която осъжда съветския президент Владимир Путин като военнопрестъпник.

Москва пък назовава " терористичен акт " украински ракетен удар против постройка на сепаратистките управляващи в Донецк.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР