Президентът на САЩ Джо Байдън нарече руския си колега Владимир

...
Президентът на САЩ Джо Байдън нарече руския си колега Владимир
Коментари Харесай

Той е касапин“. Байдън се срещна с украински бежанци във Варшава

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова съветския си сътрудник Владимир Путин „ касапин “ по време на среща с украински бежанци във Варшава на 26 март и сподели, че не е уверен, че Путин е трансформирал тактиката на Русия във войната, с цел да се концентрира върху източните райони.

В петък ръководителят на главното оперативно звено към генералния щаб на съветската войска Сергей Рудской разгласи, че Русия ще насочи главното си внимание към "пълното освобождение " на източния украински район Донбас.

В последния ден от обиколката си в Европа американският президент се срещна и с полския си сътрудник Анджей Дуда . Той сподели, че Съединени американски щати ще пазят Полша от всевъзможни офанзиви от страна на Русия и призна, че Варшава е понесла тежестта на бежанската рецесия от войната в прилежаща Украйна.

Близо 4 милиона души са избягали от Украйна от началото на войната, а 2 милиона от тях са в Полша.

"Вашата независимост е и наша независимост ", сподели Байдън на полския президент. По думите му спазването на Член 5 от Устава на НАТО, който подсигурява взаимна помощ за защитата на страните членки на организацията, е "свещено обвързване ". "Уверен съм, че Владимир Путин е разчитал да раздели НАТО ", сподели Байдън за съветския президент и добави: "Той обаче не можа да го направи. Всички останахме единни ".

Полша желае да работи в тясно съдействие със Съединени американски щати в границите на проектите си да построи атомна електроцентрала, сподели президентът Анджей Дуда. "Смятам, че дружно с американски компании и със мощното застъпничество на Белия дом можем да осъществяваме сходна стратегия в близко бъдеще, тъй като Полша незабавно се нуждае от нея ", сподели Дуда след срещата си с Байдън.

На 24 март в Брюксел се състоя невиждана серия от изключителни срещи на върха на няколко международни организации. В белгийската столица се събраха водачите на страните от 30-те членки на НАТО , Г7 и 27-те членки на Европейския съюз .

Засилено наличие по, повече помощ за Украйна и пазаруване на съветски газ, само че не в рубли. Това бяха акцентите измежду решенията, взети от международните водачи, в денят, в който се навърши един месец от началото на войната в Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР