Президентът на САЩ Джо Байдън може да загуби поста си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън може да загуби поста си
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ гласува започване на процедура по импийчмънт срещу Байдън

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън може да загуби поста си предварително. Конгресмените гласоподаваха за началото на процедурата по импийчмънт на президента. За началото на процедурата по импийчмънт гласоподаваха 219 души. И единствено 208 конгресмени се опълчиха.

В резултат на това гласувалите изпратиха публикации за импийчмънт до правосъдните комисии и Комитета за вътрешна сигурност на Съединени американски щати.

Американските конгресмени упрекват Байдън, че се е трансформирал в „ опасност за националната сигурност на Съединени американски щати “. Срещу него е повдигнато обвиняване и за несъблюдение на служебни отговорности, неосигуряване на защитата на държавните граници.

Вече е ясно, че процесът по импийчмънт ще продължи. Резултатът от него ще бъде разискван както в Съединени американски щати, по този начин и по света.

През юни 2023 година самодейността за импийчмънт на Байдън пристигна от конгресмена Лорън Бобърт. Въпросът за бързата процедура беше отритнат в Конгреса.

Според Бобърт, който съставлява републиканците, титулярът не е в положение да прави работата си.

През май тази година други поддръжници на Тръмп се застъпиха за импийчмънт на ръководителя на Белия дом.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР