Президентът на САЩ Джо Байдън може да бъде изправен пред

...
Президентът на САЩ Джо Байдън може да бъде изправен пред
Коментари Харесай

Newsweek: Байдън е изправен пред импийчмънт, ако демократите загубят междинните избори

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън може да бъде изправен пред импийчмънт, в случай че демократите изгубят надзор над Конгреса на междинните избори през ноември. Това оповестява ТАСС, базирайки се на източници на списание Newsweek.

По думите му редица републиканци към този момент са предизвестили за желанието си да стартират процедура за отнемане на Байдън от пълномощията му. Представителите на Републиканската партия имат основателни аргументи да желаят импийчмънт, в това число поради свадите към сина на Байдън Хънтър и изтеглянето на американските войски от Афганистан.

Както изяснява списанието, нормално болшинство в Камарата на представителите на Съединени американски щати е належащо, с цел да стартира процедура по импийчмънт, само че отстраняването на Байдън от поста ще изисква две трети от гласовете в Сената. Според изданието е малко евентуално републиканците да реализират мечтаното преимущество в законодателния орган на идните избори.

Междинните избори в Съединени американски щати ще се проведат през ноември. Те ще изберат всичките 435 членове на Камарата на представителите (долната камара) и 34 сенатори. Демократите държат болшинството в долната камара, в горната камара е открит паритет: всяка от двете партии заема 50 места. Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп по-рано изрази мнение, че Републиканската партия на изборите през 2022 година ще може да получи надзор над Камарата на представителите, а демократите, в това число Байдън, ще бъдат изправени пред политически колапс.

Превод: ПИ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР