Президентът на САЩ Джо Байдън лично предупреди ръководителите на съюзническите

...
Президентът на САЩ Джо Байдън лично предупреди ръководителите на съюзническите
Коментари Харесай

Байдън се превръща в играчка за американските специални служби

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън персонално предизвести ръководителите на съюзническите страни за идната на 16 февруари „ офанзива “ на Русия против Украйна. Някои американски медии настояват, че интервенцията ще стартира още по-рано. Междувременно и Съединени американски щати, и Русия започнаха да изтеглят личния състав на дипломатическите задачи в Киев. Експертната общественост е сигурна, че единствено украинските военни са способни да извършат провокация в Донбас, а изказванията за „ навлизане “ вредят на първо място на самия Байдън.

Съединени американски щати чакат " офанзива " на Русия против Украйна идната седмица - 16 февруари. Тази дата в диалог с водачите на Англия, Германия, Италия, Канада, Полша, Румъния и Франция, както и с генералния секретар на НАТО и ръководителя на Европейската комисия, беше посочена от президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Твърди се, че „ нашествието “ може да бъде предшествано от ракетни удари и хакерски атаки. Източник на американското издание “Политико” в английското държавно управление обаче одобри думите на Байдън с огромен песимизъм, защото МИ6 не разполага с такива данни.

Американската организация “Блумбърг” сочи като евентуална дата на " нашествието " 15 февруари. Твърди се, че Русия може да предприеме „ провокация в Донбас “ или „ офанзива против Киев “. Миналата седмица “Блумбърг” към този момент заяви за " нашествието " на Русия в Украйна като приключен факт, само че подправените вести бяха отстранени и управлението на организацията се извини за грешката.

Американските медии оповестяват за идната „ инвазия “ през последните месеци. Друга вест за това излезе неотдавна по телевизионните канали Пи-Би-Ес и Ен-Би-Си. Източниците им от администрацията на Съединени американски щати разказват „ ужасяваща кървава акция, която ще стартира с двудневни въздушни бомбардировки и електронна война, последвани от навлизане с допустима цел промяна на режима “. Но помощникът на Байдън по националната сигурност Джейк Съливан сподели, че администрацията няма такива данни. „ Нашето мнение е, че не имаме вяра, че Русия е взела дефинитивно решение “, сподели той. В същото време Съливан сподели, че Русия може да „ нахлуе “ в Украйна по време на Олимпийските игри в Пекин, които ще приключат в края на идната седмица, т.е. преди 20 февруари.

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова отговори на новата порция изказвания за „ нашествието “. Тя изрази мнение, че " нервността на Белия дом е по-показателна от всеки път " и се изяснява с обстоятелството, че " англосаксонците имат потребност от война ", " валякът на американската военно-политическа машина е подготвена да тръгне още веднъж през живота на хората. " Освен това външното министерство акцентира, че координираната осведомителна офанзива против Москва има за цел да дискредитира справедливите претенции на Русия за гаранции за сигурност.

В Русия назовават подправени оценките за подготовката на инвазия в Украйна. Москва съобщи, че Съединени американски щати са създали проект за специфична интервенция за утежняване на обстановката към Украйна и упрекват Русия за това.

Ден преди този момент Байдън прикани американците неотложно да изоставен Украйна в границите на 24-48 часа. Държавният департамент неведнъж предизвестява, че при положение на ескалация на напрежението в Украйна Съединени американски щати няма да могат да изтеглят своите жители, тъй че те би трябвало да изоставен по-рано, преди гражданското въздушно придвижване не бъде прекратено. В събота Съединени американски щати публично оповестиха заминаването на чиновници на американското посолство в Украйна. Това важи за тези, „ чиято работа не е обвързвана с действия при изключителни обстановки “. В страната може да останат дребен брой дипломати, които ще се приближат до границите с Полша. При утежняване на обстановката те ще могат да изоставен страната със сухопътен превоз.

Междувременно осведомени източници в Украйна, базирайки се на локални поданици, оповестиха, че дипломати и чиновници на съветските консулства са почнали да напущат страната. Според източника „ на фона на публично оповестената евакуация от редица западни страни, това допуска, че Москва е решила да следва същия път “. Както изясни Захарова, Русия е решила да усъвършенства личния състав на съветските задгранични институции, страхувайки се от провокации от Киев или трети страни. Тя обърна внимание на обстоятелството, че „ посолствата и консулствата ще продължат да извършват главните си функционалности “.

В събота се чака съветският външен министър Сергей Лавров да организира телефонен диалог с американския си сътрудник Антъни Блинкен, който сега е на работно посещаване в Република Фиджи. Според държавния секретар на Съединени американски щати той ще опише на Лавров за единството и решимостта на съдружниците на Вашингтон във връзка с обстановката в Украйна.

Експертната общественост е уверена, че само Съединени американски щати са заинтригувани от дестабилизиране на обстановката в Украйна. Благодарение на марионетно държавно управление в Киев, проектите на Вашингтон могат да имат непредвидими последствия за целия район. Владимир Василиев, основен откривател в Института за Съединени американски щати и Канада на Руската академия на науките, напомни, че при започване на идната седмица Държавната дума ще прегледа въпроса за даване на военна помощ на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики ( ДНР и ЛНР). Съответното решение към този момент е утвърдено на равнище секта " Единна Русия ", която има конституционно болшинство в долната камара.

„ Възможно е депутатите даже да прегледат въпроса за признаването на ДНР и ЛНР. Това ще бъде изтълкувано от Запада като нарушаване на Минските съглашения. Но Киев, който по-рано съобщи, че не има намерение да съблюдава тези съглашения, може да отговори освен с спиране на дипломатическите връзки, само че и с увеличение на напрежението. Ето за какво американците считат, че нещо би трябвало да се случи на 15-16 февруари “, счита Василиев.

Но версията за желанието на Съединени американски щати да скапват края на Олимпийските игри в Пекин наподобява по-вероятна. Тези надпревари не би трябвало да бъдат триумф във външната политика или имидж за Китай. „ В края на игрите се играят главните златни медали. Закриването на игрите също се счита за доста значима гала. Явно американците са решили да дадат зелена светлина на Киев “, допуска събеседникът.

Доцентът в катедра „ Политология и социология “ на РЕУ “Плеханов”, член на експертния съвет на " Офицери на Русия " Александър Перенджиев е уверен, че въоръжените сили на Украйна (ВСУ) готвят сериозна провокация. Това сочат доставките на Запада на смъртоносни оръжия в Киев. На същата версия се придържа и журналистът Владимир Соловьов. „ Въоръжените сили на Украйна включват представители на западни частни военни компании, облечени в украински униформи, инструктори от страните от НАТО. Създадени са ударни групи за осъществяване на провокации освен във връзка с Донбас, само че не може да се изключи и на територията на Русия. Това може да е ракетен или артилерийски обстрел, след което в международните медии ще се появят готови фотоси за офанзивата на Русия против Украйна. Тук работи факторът на Олимпиадата, американците желаят да уредят кръвопролитие преди края на игрите. Основното за американците е да сблъскат челно Русия и Украйна. Марионетките, ръководещи Украйна, към този момент са вкарани в действие”, споделя Перенджиев.

Освен това би трябвало да се вземе поради обстановката в самите Съединени американски щати. В началото на март беше планувано годишното послание на президента за положението на нещата в страната. В същото време към този момент бяха оповестени „ Конвои на свободата “ – всеобщи митинги против рестриктивните мерки на ковид. В Канада уличните протести доведоха до въвеждането на изключително състояние. „ Възможен е поход от Калифорния до Вашингтон, градът може да бъде блокиран. А Байдън няма какво да приказва в Конгреса на Съединени американски щати. Всички трендове са избрани и нищо позитивно няма да се случи след две седмици. В тази връзка през днешния ден обстановката притиска американската страна. Ако това е по този начин, то на 15-16 февруари би трябвало да се подготвим за провокации. Каква форма ще бъде тази провокация, дали ще бъде интервенция с подправен байрак - това към този момент са механически детайлности. Въпреки че американците не се отличават с фикция, те са склонни да работят на към този момент утъпкани коловози “, акцентира Василиев.

Сред елементарните американци, прибавя специалистът, недоволството от работата на разузнаването пораства. По-специално, читателите на американското издание на “Хил” към този момент се подиграха на думите на Байдън за 16 февруари. Ако идващите прогнози на специфичните служби за съветската „ инвазия “ не се осъществен, тогава за хората ще стане явно, че Централно разузнавателно управление на САЩ „ е пробутало някакви нелепости на Байдън “. „ Такива игри на специфичните служби слагат Байдън в неприятна светлина и демонстрират, че президентът е несъответстващ. Следователно, от тази позиция, средата на идната седмица е прозорецът на опциите или самият миг, в който събитията към Украйна в действителност могат да стартират. Командата за евакуация на американски жители от Украйна също акцентира, че това е сериозен въпрос. Байдън, чийто рейтинг продължава да пада, ще си го получи по цялостна стратегия, в случай че даже един косъм падне от главата на американец “, изясни източникът.

Според Перенджиев крайната цел на бъдещите провокации е американската окупация на Украйна и други страни от Източна Европа. Вашингтон се нуждае от нова опора при положение на социално-икономическа рецесия в самите Съединени щати. „ Цялата тази блъсканица се нагнетява, с цел да се вкарат войски под маската на война и да се поемат надзор над териториите, с цел да станат техни господари. След като Съединени американски щати напуснаха Афганистан, те взеха решение да трансфорат Украйна в център за международния пазар на оръжия в сянка. Оръжията, които би трябвало да бъдат употребявано, в този момент се изпращат не в Афганистан, а в Украйна, а оттова могат да попаднат в Близкия изток, африканските страни или даже в ръцете на европейски незаконни групировки. Но обяснението за какво това се прави в Украйна може да се получи единствено посредством цялата тази блъсканица към „ съветската инвазия “, заключва Перенджиев.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР