Президентът на САЩ Джо Байдън коментира ситуацията в Ивицата Газа,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън коментира ситуацията в Ивицата Газа,
Коментари Харесай

Джо Байдън е категоричен, че болниците в Ивицата Газа „трябва да бъдат защитени“

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разяснява обстановката в Ивицата Газа , като бе безапелационен, че лечебните заведения би трябвало да бъдат предпазени , съобщи „ Reuters “. Той акцентира, че се надява на по-малко нападателни дейности от страна на израелската войска, която напредва към обсадения анклав.  

Израелски танкове са заели позиции пред болница Ал Шифа, основният медицински център на град Газа, който съгласно Израел се намира на върха на тунели, в които се обитава щаб на бойци на Хамас, които употребяват пациенти като щитове .
Хамас отхвърля израелските изказвания.

Израел стартира войната си против Хамас след нахлуването на ислямистката палестинска формация в южната част на страната на 7 октомври. Около 1200 души са починали освен това нахлуване, а 240 са били завлечени в Газа като заложници съгласно данните на Израел.

Въоръженото крило на Хамас съобщи, че е готово да освободи до 70 дами и деца , арестувани в Газа, в подмяна на петдневно помирение във войната. Медицинските управляващи в Газа настояват, че към този момент са убити повече от 11 000 души , като към 40% от тях са деца. 

Приблизително две трети от хората в гъсто обитаемата линия на Средиземно море са останали бездомни от военната акция на Израел , тъй като северната част на Газа бе евакуирана. 

Говорителят на министерството на опазването на здравето в Газа Ашраф Ал-Кидра , който беше в болница Ал Шифа, заяви през вчерашния ден, че 32 пациенти са умряли през предходните три дни, в това число три новородени , заради обсадата на болничното заведение в северната част на Газа и неналичието на ток.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР