Президентът на САЩ Джо Байдън каза в събота, че очаква

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза в събота, че очаква
Коментари Харесай

Президентът на САЩ каза, че очаква дълъг разговор с Владимир Путин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в събота, че чака да организира "дълъг диалог " с съветския водач Владимир Путин. Разговорът ще бъде по отношение на руско-украинската рецесия, предадоха международните организации.

“Отдавна сме наясно с дейностите на Русия и чакам да имаме дълъг диалог с Путин ”, разяснява Байдън пред публицисти.

Американският президент съобщи още, че "не приема " алените линии на никого. Русия разгласи неотдавна за "червена линия " наличието на бойци и оръжия на НАТО на украинска територия.

По данни на американското разузнаване Русия приготвя атака против Украйна с присъединяване на към 175 000 военни още при започване на идната година, написа вестник Вашингтон пост, представен от Асошейтед прес и Франс прес.

Вестникът се базира на почитан държавен чиновник, поискал да остане неназован.

Представител на Пентагона отхвърли да разяснява пред Агенция Франс Прес разследващата информация, само че изрази "дълбоко безпокойствие от уликите, свидетелстващи за проекти на Русия за нападателни дейности по отношение на Украйна ".

"Продължаваме да поддържаме снижаването на напрежението в региона и уреждането на спора в Източна Украйна по дипломатически път ", съобщи представителят на Пентагона подполковник Тони Семелрот.

Преди дни държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обстановката в Украйна и опасността от съветско навлизане.

Блинкен предизвести съветския си сътрудник Сергей Лавров, че вероятно съветско навлизане в Украйна ще има "сериозни последствия ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР