Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че не изключва Вашингтон

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че не изключва Вашингтон
Коментари Харесай

Байдън не изключи санкции лично срещу Путин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че не изключва Вашингтон да наложи наказания против съветския водач Владимир Путин, в случай че Русия нахлуе в Украйна.

Говорейки пред кореспонденти във Вашингтон във вторник, шефът на Белия дом беше запитан дали вижда опцията за налагане на персонални наказания на Путин, в случай че има навлизане на съветски сили.

„ Да “, отвърна Байдън, „ виждам я “.

„ Отдавна дадох да се разбере на президента Путин, че в случай че той влезе в Украйна, ще има тежки последствия, в това число обилни стопански наказания, и също по този начин ще счете за належащо да засилим нашето наличие, наличието на НАТО на източния фланг: Полша, Румъния и по този начин нататък “, сподели американският водач.

По-рано прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков в изявление за CNN съобщи, че глобите, препоръчани в Съединени американски щати против съветското управление, могат да доведат до преустановяване на връзките сред двете страни.

„ Това е отвън нашето схващане “, сподели той.

Преди това група демократи, водени от ръководителя на комисията по външни работи на Сената на Съединени американски щати Робърт Менендес, внесоха в горната камара на американския законодател своя законопроект за ограничавания против Русия при положение на ескалация на напрежението, наименуван „ Закон за отбрана на суверенитета на Украйна от 2022 година ".

Това включва налагането на наказания против съветския президент, министър-председателя, ръководителите на министерствата на външните работи и на защитата, началника на Генералния щаб на въоръжените сили на РФ и други представители на военното управление. Освен това ограничаващите ограничения могат да обиден газопровода „ Северен поток 2 “. Идентичен законопроект по-късно беше импортиран и в Камарата на представителите на Конгреса.

Напоследък в западните страни, както и в Украйна, се появиха изказвания за допустимо съветско навлизане на украинска територия. Песков назова сходна информация празна и голословна ескалация на напрежението. Той акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого.

В същото време прессекретарят на съветския водач не изключи опцията за провокации за оправдаване на сходни изказвания и предизвести, че опитите за принудително разрешаване на рецесията в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последствия.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР