Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че е решил да

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че е решил да
Коментари Харесай

Байдън каза, че е решил да се кандидатира за нов президентски мандат

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че е решил да се бори за втори мандат на поста и ще разгласи публично кандидатурата си " относително скоро ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Байдън от дълго време загатна, че желае да остане в Белия дом .

Липсата на публично известие обаче внесе напрежение измежду неговите последователи дали 80-годишният демократ, един от най-възрастните държавни ръководители в света, в действителност ще се бори за преизбиране, отбелязва Ройтерс.

" Ще го обявим относително скоро. Пътуването тук обаче единствено ускори моето възприятие на оптимизъм какво може да бъде направено ",

сподели Байдън в края на своето прочувствено посещаване в Република Ирландия. " (Вече) ви споделих, че проектът ми е още веднъж да се кандидатирам ", добави той.

Зад сцената близки сътрудници на Байдън към този момент приготвят неговата акция, показва Ройтерс .

Възможно е президентските избори в Съединените щати следващата година да се трансфорат в самобитно повтаряне на предходните. Републиканецът Доналд Тръмп, който напусна Белия дом, откакто загуби точно от Байдън, към този момент разгласи своята кандидатура.

Възрастта на американския президент обаче прави неговото кандидатиране невиждан и рисков залог

за неговата Демократическа партия, която през 2024 година ще има тежката задача да отбрани своето болшинство в Сената и да си върне контрола върху Камарата на представителите. Рейтингът на Байдън от дълго време е малко повече от 40 % и той би бил в края на възможния си втори мандат на 86 години - с девет години над междинната дълготрайност на живота на мъжете в Съединените щати, отбелязва Ройтерс.

Президентът на Съединени американски щати не пие алкохол и прави физически извършения пет пъти в седмицата .

През февруари Байдън мина годишния си медицински обзор като държавен глава и лекарите стигнаха до заключението, че той е " кадърен за поста ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР