Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че би бил готов

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че би бил готов
Коментари Харесай

Байдън е готов да се срещне с Путин, за да сложи край на войната

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че би бил подготвен да се срещне с съветския президент Владимир Путин, „ в случай че фактически има интерес той да реши, че търси метод да постави завършек на войната “.

Обръщайки се към кореспонденти дружно с френския президент Еманюел Макрон, той акцентира, че Путин към момента не е направил това.

Двамата мъже подчертаха, че ще продължат да се опълчват на войната на Русия.

Френският водач даде да се разбере, че в никакъв случай няма да упорстват Украйна да направи компромис, който смята за недопустим.

Те говореха, когато почитан украински чиновник сподели, че сред 10 000 и 13 000 нейни бойци са били убити от началото на съветската инвазия на 24 февруари.

Нито Украйна, нито Русия са склонни да разгласяват данни за жертвите, а забележките на президентския консултант Михайло Подоляк не са доказани от украинската войска.

Миналия месец най-високопоставеният американски военачалник Марк Мили сподели, че към 100 000 съветски и 100 000 украински бойци са били убити или ранени от началото на войната.

Говорейки пред украинския ефирен канал 24, господин Подоляк сподели, че Киев „ намерено приказва за броя на убитите “. Той добави, че броят на убитите цивилни може да бъде " забележителен ". Той също по този начин допусна, че до 100 000 съветски бойци са били убити след нахлуването.

Във видеообръщение в сряда ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че 100 000 украински бойци са били убити. Въпреки това представител на Европейската комисия по-късно разясни, че това е неточност и цифрата се отнася както за убитите, по този начин и за ранените. Г-жа фон дер Лайен също приказва за 20 000 убити цивилни украинци.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР