Президентът на САЩ Джо Байдън издаде указ, с който забранява

...
Президентът на САЩ Джо Байдън издаде указ, с който забранява
Коментари Харесай

Байдън издаде указ и забрани шпионски софтуер

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън издаде декрет, с който не разрешава на държавните организации да употребяват търговски шпионски програмен продукт. Той съставлява риск за националната сигурност.

В заповедта си Байдън съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да открият процедури, които да подсигуряват виновното потребление на търговски шпионски програмен продукт.

„ Ето за какво с актуалното откривам като политика на държавното управление на Съединените американски щати, че то няма да употребява оперативно търговски шпионски програмен продукт, който съставлява забележителен риск за контраразузнаването или сигурността на държавното управление на Съединените американски щати или забележителен риск от погрешно потребление от непознато държавно управление или непознато лице “, сподели той.

Заповедта изисква от федералните министерства и организации да не употребяват оперативно търговски шпионски програмен продукт, когато открият, че такова потребление съставлява забележителен риск за контраразузнаването или сигурността на държавното управление.

съобщи, че комерсиалният шпионски програмен продукт се е популяризирал през последните години при слаб надзор и висок риск от злоупотреби.

Той съобщи, че все по-голям брой задгранични държавни управления по света употребяват тази технология. По този метод се улесняват репресиите и се дада опция за нарушение на човешките права.

„ Злоупотребата с тези мощни принадлежности за наблюдаване не се лимитира единствено до властническите режими. Демократичните държавни управления също се сблъскват с разкрития. Участници в техните системи са употребявали търговски шпионски програмен продукт. Те насочват вниманието си към техните жители без уместно правно позволение, гаранции и контрол “, се споделя още в отчета.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР