Президентът на САЩ Джо Байдън избра дипломат ветеран с дългогодишен

...
Президентът на САЩ Джо Байдън избра дипломат ветеран с дългогодишен
Коментари Харесай

Дипломат ветеран ще е новият посланик на САЩ в Москва

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън избра посланик деец с дълготраен опит в съветските каузи за нов дипломат в Русия, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според осведомени с въпроса чиновници на администрацията кандидатурата на Лин Трейси, понастоящем дипломат на Съединените щати в Армения, ще бъде показана на Сената незабавно откакто съветското държавно управление я утвърди. По принцип такова утвърждение е рутинно, само че приемането от страна на Русия на предлагането за дипломат от президента Джо Байдън не може да се одобри за даденост в миг, когато американско-руските връзки са извънредно обтегнати по отношение на Украйна, задържането на американци в Русия, изказванията за съветска интервенция в американски и други избори и изострянето на разногласието по отношение на личния състав на посолствата във Вашингтон и Москва, отбелязва АП.

Името на Трейси се появи в миг, когато на доста специалисти по Русия в Съединени американски щати, които биха могли да бъдат претенденти за поста в Москва, беше неразрешено да влизат в Русия. Русия е била осведомена преди няколко седмици за решението на администрацията да избере опитния посланик, само че към момента не е дала формалното си утвърждение.

Трейси, която владее съветски език, преди този момент е работила като старши консултант по съветските въпроси в Бюрото по европейски и евразийски въпроси на Държавния департамент и е била заместник-ръководител на задачата в посолството на Съединени американски щати в Москва. Заемала е и няколко поста в Централна и Южна Азия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР