Президентът на САЩ Джо Байдън и турският лидер Тайип Ердоган

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и турският лидер Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Байдън и Ердоган не се споразумяха за С-400

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и турският водач Тайип Ердоган по време на двустранната си среща не реализираха съглашение по въпроса за съветските зенитно-ракетни системи С-400, добити от Турция, като се съгласиха да продължат консултациите по този въпрос, заяви помощникът на американския президент по националната сигурност Джейк Съливан на брифинг за пресата във Вашингтон.

"Що се отнася до С-400, те [Байдън и Ердоган] разискаха въпроса, само че не беше реализирано съглашение. Беше решено да продължи разговорът в тази връзка. И двата екипа [на президентите на двете страни ] ще се работят по този проблем след срещата ", сподели той.

Съливан добави, че президентите са "обсъдили в детайли " предлагането на Турция за застраховане на интернационалното летище в Кабул след изтеглянето на силите на НАТО от Афганистан. "Президентът [Байдън] и президентът Ердоган се договориха, че ще работят дружно за постигането на това и гарантирането на сигурността. Президентът Ердоган уточни, че ще му е нужна известна поддръжка. И президентът Байдън даде обещание, че тази поддръжка ще бъде предоставена ", сподели помощникът на американския водач.

Съливан акцентира, че президентите на двете страни са се съгласили, че Анкара "ще играе водеща роля в обезпечаването на сигурността " на летището. Той съобщи, че Вашингтон "се отнася доста съществено към опасенията от вероятни офанзиви на радикалните талибани против дипломати и други чужденци наоколо до столичното летище”, оповестява БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР