Президентът на САЩ Джо Байдън и председателят на Камарата на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и председателят на Камарата на
Коментари Харесай

Байдън и Камарата на представителите са на крачка от споразумение за тавана на дълга на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и ръководителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти са покрай реализиране на договорка за повишение на тавана на дълга на страната до 31,4 трлн. Долара. Това разгласи почитан източник от Конгреса, представен от Ройтерс. Така Вашингтон най-вероятно ще избегне дефолта или това да не може да погасява отговорностите си. Според информацията, таванът ще бъде вдигнат за интервал от 2 години, а също по този начин ще бъдат орязани и огромна част от разноските на хазната.Сделката, която не е дефинитивна, ще усили финансирането за военните и ветераните, само че ще задържи харчовете за невъоръжените сили на равнищата от актуалната година. Преди дни финансовият министър Джанет Йелън разгласи, че дефолт се чака още на 1 юни, в случай че не бъде реализирано съглашение сред Белия дом и Камарата на представителите – следена от Републиканците.
На фона на напрегнатата конюнктура във Вашингтон поради дълга, претендентът в президентската конкуренция от Републиканската партия Рон де Сантис, стартира дейната си предизборна акция с няколко медийни прояви. След дни започват и митингите му в Айова, Ню Хампшир и Южна Каролина – щати, известни като бастиони на Консерваторите.
В момента доста републиканци са в конкуренцията. Става все по-пренаселено с всяка минала седмица. Но той в действителност се пробва да построи тезата, че в случай че човек е същински републиканец, в случай че желае опция на Тръмп, той може да бъде тази опция. Той има парите, опита да ръководи огромен щат, да бъде добър оратор, да изведе на напред във времето същинските проблеми на консерваторите. Основният въпрос тук дали ще успее да накара гласоподавателите да се припознаят в него.
Уил Уейсърт, политически кореспондент на АП

44-годишният губернатор на Флорида публично започва акцията си в сряда. Де Сантис се разгласи за единствения законен претендент на Републиканците за изборите следващата година, макар че съгласно предварителните изследвания, някогашният президент Доналд Тръмп води безапелационно във вътрешната конкуренция в партията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР