Президентът на САЩ Джо Байдън и първата дама Джил Байдън

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и първата дама Джил Байдън
Коментари Харесай

Байдън посещава Мейн след убийството на 18 души

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и първата дама Джил Байдън ще пътуват в петък до Люистън, щата Мейн, където предходната седмицаи зала за боулинг. Това съобщава в сряда " Ройтерс ", като цитира изказване на Белия дом.

40-годишният стрелец Робърт Р. Кард, резервист от армията на Съединени американски щати,  Мъжът беше открит мъртъв след 48-часово търсене. 

" Президентът и първата дама ще отдадат респект на жертвите на това ужасяващо нахлуване и ще се срещнат със фамилиите на жертвите и лицата, които първи са реагирали, като медицински сестри и други на първа линия ", споделиха от Белия дом.
 Откриха мъртъв стрелеца от Мейн
Откриха мъртъв стрелеца от Мейн

При нападенията починаха 18 души, а 13 бяха ранени

Стрелбата и продължителното търсене раздрусаха нормално оживената, само че спокойна общественост на Люистън, някогашен текстилен център и вторият по население град в Мейн.

Кард е сертифициран инструктор по огнестрелни оръжия и член на запаса на армията на Съединени американски щати. Наскоро е отправил закани за осъществяване на пукотевица в оборудване на Националната армия в Сако, Мейн. Според чиновниците той също по този начин е съобщил за психологични проблеми, в това число чуване на гласове.

На жителите бе казано да не напущат домовете си и да се свържат с правоприлагащите органи, в случай че имат информация за местонахождението му, до момента в който течеше издирването.

Държавните учебни заведения в Люистън и околните региони оповестиха, че ще бъдат затворени. Полицията предизвести, че той е въоръжен и рисков, само че не го уточни като отговорен. Не стана ясно незабавно един или двама са стрелците.

Стана ясно, че однини на нападателя са подавали сигнали, че е рисков, само че полицията не е реагирала. Мъжът се е лекувал от душевен проблеми. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР