Президентът на САЩ Джо Байдън и неговият водещ съперник от

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и неговият водещ съперник от
Коментари Харесай

Изследване: Байдън и Тръмп с равна подкрепа в началото на изборната година в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и неговият водещ противник от Републиканската партия, някогашният президент Доналд Тръмп, стартират изборната година с еднакъв резултат в допитване за идния президентски избор на фона на голям брой американци, които обаче не наподобяват въодушевени от предоставения им избор. Това сочи социологическо изследване на Ройтерс/Ипсос, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Само пет дни преди началото на конкуренцията в обособените щати, която ще стартира в понеделник с гласуването на републиканците в щата Айова, 35 % от интервюираните в националното допитване са декларирали, че ще гласоподават за Байдън, като същият % от респондентите са декларирали, че ще дадат гласа си за Тръмп.

Близо една трета от интервюираните показват, че не поддържат нито един двамата претенденти. Около 13 % от тях са декларирали, че няма да гласоподават, 9 % - че ще поддържат различен претендент, а 8 % - че към момента не са сигурни в избора си.

Когато бяха задължени да избират сред Байдън и Тръмп, респондентите бяха разграничени по равно - по 48 % поддържаха всеки от тях.

Проучването също по този начин откри явен интерес към претенденти отвън двамата любимци, отбелязва Ройтерс.
Активистът против имунизациите Робърт Ф. Кенеди-младши, потомък на известната политическа династия, който се кандидатира като самостоятелен, получи поддръжката на 18 % от интервюираните, когато бе включен като алтернатива при избора.
Това намали поддръжката към Байдън в тристранния дуел до 29 %, а за Тръмп - до 30 %.

Социологическото изследване, извършено онлайн на инцидентен принцип измежду 4677 пълнолетни жители на Съединени американски щати от цялата страна, без да е фокусирано върху съответни щати, в които се гласоподава рано, като Айова и Ню Хемпшър, отбелязва Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР