Президентът на САЩ Джо Байдън и лидерите на Конгреса обявиха,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и лидерите на Конгреса обявиха,
Коментари Харесай

Байдън твърди: Има споразумение в Конгреса за бюджета

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и водачите на Конгреса оповестиха, че са постигнали съглашение за финансирането на администрацията през актуалната финансова година.

" Постигнахме съглашение с водачите на Конгреса за по-нататъшните дейности по останалите законопроекти за финансиране за цялата година.

Сега Камарата на представителите и Сенатът работят по завършването на пакет, който може бързо да ми бъде показан за разглеждане и аз ще го подпиша неотложно ", съобщи Байдън в изказване, публикувано от Белия дом.

В същото време американските медии означават, че законодателите се нуждаят от време, с цел да завършват текста на законопроекта.

В Камарата на представителите работи предписание, което дава на конгресмените 72 часа преди гласоподаване, с цел да прегледат законопроекта, а краткотрайното финансиране на няколко основни организации изтича в среднощ в петък.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън съобщи пред кореспонденти, че сега съответните комисии работят по текста на законопроекта, който ще бъде прегледан " допустимо най-скоро ".

Подобен лайтмотив направи и водачът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис, който съобщи, че Конгресът ще прегледа пакета " през идващите няколко дни ".

По-рано през март Байдън подписа пакет от шест законопроекта, който обезпечава над 460 милиарда $ за финансиране на министерствата на ветераните, земеделието, вътрешните работи, превоза, жилищното строителство и градското развиване, правораздаването и други

Законодателите имат период до 22 март, с цел да одобряват останалите шест законопроекта за целогодишно финансиране, които засягат Министерството на защитата, вътрешната сигурност, опазването на здравето и човешките запаси и други обществени стратегии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР