Президентът на САЩ Джо Байдън и британският премиер РишиСунак подписаха

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и британският премиер РишиСунак подписаха
Коментари Харесай

Джо Байдън по погрешка се обърна към британския премиер с „г-н президент“

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и английският министър председател Риши Сунак подписаха нова " Атлантическа декларация " за подсилване на двустранното икономическо партньорство , предадоха Ройтерс и Франс прес.

Посрещайки английския министър председател, президентът на Съединени американски щати по простъпка се обърна към него с " Г-н Президент ", заяви ДПА. След това 80-годишният Байдън, който разгласи, че ще се бори за преизбиране следващата година, бързо се поправи, като даже се пошегува, че е повишил своя посетител. " Е, господин Президент, господин Президент, преди малко ви покачих. Г-н Министър-председател, ужасно е отново да се забележим ", сподели Байдън на 43-годишния Сунак .

Британският министър председател, наподобява, се засмя на грешката, която не е първа за американския президент напоследък, отбелязва ДПА. Сунак, който зае поста през октомври, бе в Белия дом за първи път. След това американският президент напомни, че се е срещнал няколко пъти с английския министър председател през последните месеци - в Сан Диего, Белфаст и Хирошима. " И в този момент ще решим всички проблеми на света в идващите 20 минути ", добави Байдън, още веднъж в закачлив звук.

Лидерите на двете страни близки съдружници се срещнаха в Белия дом във Вашингтон. Подписаната от тях декларация планува усилване на съдействието сред Съединените щати и Обединеното кралство за справяне с най-големите стопански провокации.

Съгласно проекта Вашингтон и Лондон ще укрепят своите вериги за доставки и ще създават технологии на бъдещето, оповестиха от канцеларията на Сунак, представена от Ройтерс. Съединени американски щати и Англия също по този начин договориха ново партньорство в региона на потреблението на атомната сила за цивилни цели. Освен това всяка от двете страни ще влага в промишлеността на другата.

Новото икономическо партньорство сред Съединените щати и Обединеното кралство има за цел да отговори на огромните геополитически провокации на нашето време, най-много на упоритостите на Китай, отбелязва Франс прес. Особен акцент е подложен върху съдействието в отбранителната индустрия и снабдяването с метали, нужни за енергийния преход.

Британският министър председател разгласи, че с американския президент са се договорили още да работят дружно за сигурността на изкуствения разсъдък (ИИ), съобщи още Ройтерс.

" Обединеното кралство чака с неспокойствие да бъде хазаин на първата международна среща на върха за сигурността на ИИ по-късно тази година, с цел да можем да се възползваме от невероятните благоприятни условия на тази нова софтуерна епоха, и да го създадем с убеденост ", сподели Сунак.

Байдън от своя страна даде да се разбере, че Украйна ще получава " нужните средства " за своята защита " колкото е належащо " , заяви Франс прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР