Президентът на САЩ Джо Байдън и бившият президент Доналд Тръмп

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и бившият президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Американците не са особено ентусиазирани за реванш между Байдън и Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и някогашният президент Доналд Тръмп може и да са събрали рекорден брой гласове през 2020 година, само че на този ранен стадий преди изборите през 2024 година американците не демонстрират необикновен възторг за реванш сред двамата добре известни, само че непопулярни водачи, съгласно анкета на " " и ABC News.

Нито Байдън, нито Тръмп провокират изключително неспокойствие в личните си партии и като цяло множеството американци споделят, че биха били недоволни или ядосани, в случай че някой от тях завоюва изборите. Байдън, който сподели, че има намерение да се кандидатира за преизбиране, сега няма съпротива за номинацията на демократите. Тръмп с най-малко няколко противници в опита си да управлява партията за трети подред избори.
Сред демократите и подкрепящите демократите самостоятелни изследването открива, че 58 % биха предпочели някой различен, а не Байдън, за собствен претендент през 2024 година - съвсем двойно повече от 31 %, които поддържат Байдън.

Сред републиканците и предпочитащите републиканците самостоятелни 49% желаят някой друг от Тръмп за претендент спрямо 44%, които избират някогашния президент.

Повече от шестима от 10 американци (62 процента) споделят, че биха били " недоволни " или " ядосани ", в случай че Байдън бъде избран отново през 2024 година, до момента в който 56 % настояват същото за вероятността Тръмп да се върне в Белия дом за повторно.

 Доналд Тръмп
© Reuters

Доналд Тръмп

Малко повече от една трета (36 процента) биха били " въодушевени " или " удовлетворени, само че не и въодушевени ", в случай че Байдън бъде избран отново, до момента в който 43 % декларират същото за възможна победа на Тръмп през 2024 година

Негативните настроения са забележими. Повече от една трета (36 процента) декларират, че биха се ядосали, в случай че Тръмп завоюва, до момента в който 30 % споделят това за победа на Байдън. По-малко от двама на всеки 10 биха се почувствали въодушевени от възможна победа на Тръмп (17 процента), а единствено 7 % - от победа на Байдън. В предполагаем дуел сред Байдън и Тръмп 48 % от записаните гласоподаватели през днешния ден означават, че биха предпочели Тръмп против 45 %, които поддържат Байдън. Около 9 от 10 демократи поддържат Байдън и почти същият дял от републиканците стоят зад Тръмп. Сред самостоятелните 50 % поддържат Тръмп, а 41 % - Байдън.
Един незабравим аспект на констатациите в изследването е степента, в която нито междинните избори, на които републиканците и Байдън реализира най-хубавите за новоизбран президент резултати от десетилетия насам, нито продължаващите са съдействали изключително за цялостна смяна във усещанията за двамата измежду обществото.

Тръмп ще се сблъска с конкуренция за номинацията на републиканците, като от ден на ден партийни чиновници и стратези считат, че е време да се огледа към бъдещето с ново управление. Но анкетата не демонстрира обилни вреди върху имиджа му измежду необятната общност.

При Байдън триумфите на демократите на междинните избори не доведоха до по-голяма социална поддръжка за неговото управление. Резултатите потушиха диалозите за вероятни провокации пред номинацията му, само че не усъвършенстваха цялостния му имидж. Докато Байдън се готви да произнесе речта си за положението на съюза, позицията му пред американския народ е доста сходна на тази в навечерието на междинните избори. Като цяло 42 % утвърждават неговото ръководство като президент, до момента в който 53 % не го утвърждават, в това число 42 %, които мощно не го утвърждават.
По същия метод оценките за него, свързани с стопанската система, са съвсем идентични с тези при започване на ноември - 37 % утвърждение и 58 % отрицание. Приблизително същият % (38 процента) споделят, че утвърждават метода, по който той се оправя със обстановката, обвързвана с Русия и Украйна, а 48 % не го утвърждават.

Що се отнася до обстановката на границата сред Съединени американски щати и Мексико, където предходната година имаше голям приток на мигранти, през днешния ден обществеността е по-негативно настроена към Байдън, в сравнение с предходната година. Новото изследване демонстрира, че 28 % утвърждават метода, по който Байдън се оправя със обстановката, до момента в който 59 % - не. През юни 33% даваха позитивна оценка, а 51% - негативна.

от специфични прокурори за владеене на секретни документи след овакантяване на поста - в тази ситуация на Байдън след овакантяване на вицепрезидентския пост. Американците виждат двата случая по друг метод. Около половината (48 процента) декларират, че Байдън е работил погрешно, само че не съзнателно, до момента в който 27 % са на мнение, че е работил съзнателно и нелегално, а 16 % споделят, че не е направил нищо неправилно.
За съпоставяне - 45 % считат, че Тръмп е работил съзнателно и нелегално по метода, по който се е държал, до момента в който 29 % споделят, че е работил неправилно, само че не съзнателно, а 20 % са на мнение, че не е направил нищо неприятно.

Демократите виждат по-голяма разлика сред двата случая, като съгласно 79 % Тръмп е направил нещо нелегално, само че единствено 5 % мислят същото за Байдън. Сред републиканците 49 % споделят, че Байдън е работил нелегално, а 16 % мислят по този начин за Тръмп.

 Тръмп се кандидатира за Белия дом, до момента в който партията му ближе рани от изборите Тръмп се кандидатира за Белия дом, до момента в който партията му ближе рани от изборите

И Тръмп, и Байдън получават хладна поддръжка в личните си партии. Една трета от републиканците и самостоятелните, предпочитащи републиканците (33 процента), биха били " въодушевени ", в случай че Тръмп завоюва още един мандат като президент; до момента в който още по-малко (16 процента) от демократите споделят, че се усещат въодушевени за втори мандат на Байдън.

В Републиканската партия Тръмп има най-слаби позиции измежду хората с по-високи приходи и тези с висше обучение, като две трети от всяка група желаят партията да номинира някой различен, а не него. Повечето " доста консервативни " републиканци избират Тръмп, до момента в който болшинството от " ненапълно консервативни " и умерени или демократични републиканци желаят някой различен.

Байдън е най-слаб измежду демократите и подкрепящите демократите самостоятелните под 40 години, 69 % от които споделят, че партията би трябвало да номинира някой различен. Чернокожите избират Байдън да бъде номиниран (47 процента) пред някой различен (41 процента), до момента в който 64 % от белите демократи избират различен.

И Тръмп, и Байдън провокират яд от противниковата страна. Около шестима от 10 републиканци и предпочитащи републиканците споделят, че биха били " ядосани ", в случай че Байдън бъде избран отново, до момента в който седем от 10 насочени към демократите биха се ядосали, в случай че Тръмп завоюва. Проучването е извършено от 27 януари до 1 февруари измежду случайна национална извадка от 1003 възрастни в Съединени американски щати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР