Президентът на САЩ Джо Байдън говори за разочарованието и умората

...
Президентът на САЩ Джо Байдън говори за разочарованието и умората
Коментари Харесай

Байдън: Омикрон е новият враг, но не е причина за паника

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приказва за " разочарованието и умората " у американците от продължителните строги ограничавания, до момента в който страната наближава третата си година от битката с пандемията на ковид.

Това направи той по време на вчерашната си конференция , заяви Washington Examiner.

Байдън назова разновидността Омикрон " новият зложелател ", само че не и " причина за суматоха ", като се имат поради инструментите, с които страната разполага за битка с пандемията.

" Всичко, което знам, е, че след съвсем две години физическа, прочувствена и психическа тежест на тази пандемия и въздействието, което имаше върху всички - за доста от нас това беше прекалено много за понасяне, сподели президентът. Сега сме на напълно друго място. Имаме инструментите, имунизациите, бустерите, хапчетата, всеобщите проби, с цел да спасим животи и да запазим бизнеса и учебните заведения отворени. "
 В Съединени американски щати чакат сред 50 000 и 300 000 жертви на Омикрон доникъде на март
В Съединени американски щати чакат сред 50 000 и 300 000 жертви на Омикрон доникъде на март

Ситуацията остава сериозна, " би трябвало да поддържаме практики и държание, за които знаем, че ни пазят "

Байдън посочи напредъка, реализиран от администрацията му във връзка с имунизациите, в това число цялостно имунизиране на 75% от пълнолетните и понижаване на броя на неимунизираните американци до едвам 35 милиона към сряда.

При тестването той призна, че федералното държавно управление е трябвало да " направи повече проби по-рано ", само че твърди, че " прави повече в този момент ", описвайки в детайли проектите за доставка на стотици милиони проби в цялата страна. Освен това Байдън даде обещание да не затваря учебни заведения и предприятия като тактика за намаляване.

" Някои хора може да нарекат това, което се случва в този момент, ново обикновено. Аз го назовавам работа, която към момента не е приключена. Ще стане по-добре. Приближаваме се към времето, когато COVID-19 няма да нарушава всекидневието ни или COVID-19 няма да е рецесия ", сподели той.

Припомняме, чесвоите жители от националния стратегически запас.
 Съединени американски щати предлага на американците да употребяват маски с висока отбрана N95
Съединени американски щати предлага на американците да употребяват маски с висока отбрана N95

CDC: Основното ни обръщение продължава да бъде, че въпреки всичко всяка маска е по-добра от неналичието на маска

Причината е фрапантният растеж на броя на новите случаи на Омикрон в страната.

Маските вид FFP2 ще са налични от края на идната седмица в десетки хиляди пунктове и най-много в аптеките и здравните центрове.

Програмата за разпределяне на маски ще проработи на цялостни обороти от началото на идващия месец.

За да противодейства на вълната от разновидността Омикрон, Белият дом разчита и на скрининг, като от през вчерашния ден действа уебсайт, на който всяко американско домакинство може да поръча безвъзмездни проби за домашна приложимост. За задачата ще бъдат раздадени 1 милиард бързи проби.

До ограниченията се стигна, откакто президента Джо Байдън и екипът му бяха разкритикувани, че не вършат задоволително, с цел да подтикват носенето на маски и тестването на фона на бързото разпространяване на новия вид на ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР