Президентът на САЩ Джо Байдън е домакин на президента и

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е домакин на президента и
Коментари Харесай

Висши полски лидери ще посетят Белия дом с надеждата да насърчат САЩ да помогнат повече на Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е хазаин на президента и министър-председателя на Полша за диалози в Белия дом, до момента в който водачите се стремят да притиснат Вашингтон да излезе от безизходицата по отношение на попълването на фондовете за Украйна.

Преди визитата полският президент Анджей Дуда прикани останалите членове на НАТО да усилят разноските си за защита до 3% от своя Брутният вътрешен продукт, защото Русия слага личната си стопанска система на военна основа и напредва с проектите си за завземане на Украйна.

Полша към този момент изразходва 4% от личната си икономическа продукция за защита, двойно повече от настоящата цел от 2% в НАТО.


„ Войната в Украйна ясно сподели, че Съединените щати са и би трябвало да останат водач по въпросите на сигурността в Европа и света “, сподели господин Дуда в послание към Полша на Понеделник.

„ Въпреки това другите страни от НАТО също би трябвало да поемат по-голяма отговорност за сигурността на целия алианс и интензивно да модернизират и укрепват своите писък...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР