Президентът на САЩ Джо Байдън е длъжен да отговори на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е длъжен да отговори на
Коментари Харесай

Захарова: Байдън да отговори на въпроса дали САЩ са реализирали заплахата си срещу Северен поток

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е задължен да отговори на въпроса дали Съединени американски щати са осъществили опасността си против газопровода " Северен поток 2 ". Това съобщи в сряда формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е задължен да отговори на въпроса дали Съединените американски щати са осъществили опасността си на 25 и 26 септември 2022 година, когато породи изключителна обстановка по трите линии на СП-1 и СП-2, която условно се квалифицира като пръсване на водопровод, като се спекулира с тяхното подкопаване “, написа дипломатът в канала си в Telegram, публикувайки видео със съответната тирада на президента на Съединените щати.

" Волеизявлението беше подкрепено с заричане. Трябва да носим отговорност за думите си. Неразбирането на казаното не освобождава от отговорност. Европа би трябвало да знае истината! " добави още Захарова.

Във вторник Nord Stream AG заяви за " невиждани вреди ", настъпили в понеделник " на три низа от морските газопроводи " Северен поток " и " Северен поток 2 ", които бяха открити в границите на часове. Първият от тях беше разпознат при " Северен поток - 2 " покрай датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани две течове на Северен поток. Датската енергийна организация заяви, че огромно количество газ е навлязло в морето. На самолети и кораби е неразрешено да се доближават до мястото на произшествия по-близо от пет морски благи.

По-късно шведски сеизмолози оповестиха за регистрацията в понеделник на две детонации, избухнали по маршрутите на пораждане на Северните потоци. Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен класифицира тези произшествия като бойкот, като уточни, че всяко „ съзнателно нарушение на европейската енергийна инфраструктура е недопустимо и ще докара до най-решителни реакции “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР