Президентът на САЩ Джо Байдън беше посрещнат в замъка Уиндзор

...
Президентът на САЩ Джо Байдън беше посрещнат в замъка Уиндзор
Коментари Харесай

Неловък момент: Крал Чарлз III, Джо Байдън и срещата с гвардията

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беше посрещнат в замъка Уиндзор с пищност и показност по време на визитата си в Обединеното кралство. 

Крал Чарлз наподобява беше заставен да се намеси и да подкани президента на Съединени американски щати Джо Байдън, до момента в който двамата инспектираха войските по време на срещата в замъка Уиндзор.

At Windsor Castle, King Charles struggles to move along a very confused and disoriented Joe Biden

— Big Carson (@BigCarsonRocks)
Монархът посрещна сърдечно американския водач в четириъгълника на замъка, като се ръкува с господин Байдън, който е на посещаване в Обединеното кралство, до момента в който наоколо стоеше почетен часовой.

Пред двамата мъже беше ситуирана почетна армия, образувана от ротата на принца на Уелс от Уелската армия. При идването на гостуващия държавен глава гвардейците отдадоха кралски привет, а оркестърът на Уелската армия изсвири американския народен химн.

Г-н Байдън, съпроводен от краля, отиде на затревената повърхност на четириъгълника, с цел да инспектира гвардейците, които бяха застанали в две редици. Но в един миг, когато президентът спря, с цел да беседва с един от гвардейците, кралят като че ли се намеси, с цел да подкани  президента на тръгне, който наподобява искаше да продължи диалога.

Но макар видимо неловкия миг двамата мъже се върнаха на диодите в четириъгълника, като президентът даже постави ръка на гърба на краля. Това се случи малко откакто двамата мъже бяха видяни да се майтапят, до момента в който си стискаха ръцете при първата си среща. Г-н Байдън даже докосна дясната ръка на краля със свободната си ръка, а Чарлз отвърна на жеста.

След церемонията по посрещането двамата пиха чай в Дъбовата стая на замъка - персоналната дневна на Негово Величество с аспект към известния четириъгълник на замъка.

След това кралят предложения госта си да прегледа галерия на предмети от кралската сбирка в Белия салон, свързани с връзките на кралското семейство с предходни президенти на Съединените щати, в това число с Рузвелт, Кенеди и Айзенхауер.

Sky News Australia host Piers Morgan says King Charles appeared to be scolding a Windsor Castle guard when trying to get US President Joe Biden to move along.
— Sky News Australia (@SkyNewsAust)
Изложбата включваше писмо от кралица Елизабет II до президента Айзенхауер след визитата му в замъка Балморал през 1959 година Писано през януари 1960 година, то включва рецепта за " капковидните кифлички ", на които президентът се е възхищавал по време на визитата си в частния ѝ шотландски дом през миналата година. Писмото е определено, защото освен това посещаване младият принц Чарлз - тогава на 10 години - за първи път се среща с настоящ президент на Съединени американски щати.

След няколко минути кралят и президентът влязоха в Зелената гостна, където двама униформени чиновници търпеливо чакаха от няколко минути, с цел да отворят трагично позлатените порти и да възвестят идването им.

Вътре бяха към 50-60 участници във Форума за активизиране на средства за климата, които се бяха събрали по-рано в близкия хотел. Форумът събра на едно място финансови и филантропски водачи от Обединеното кралство и Съединени американски щати, с цел да укрепят уговорките на нововъзникващите пазари и разрастващите се стопански системи за дейности в региона на климата.

Двамата мъже стояха един до различен и се усмихваха топло, до момента в който бяха осведомени за утринните действия от министъра на енергетиката Грант Шапс и Джон Кери, специфичния делегат на президента на Съединени американски щати по въпросите на климата, преди да обиколят масите за срещи и да поздравят представителите.

displayed a momentary loss of patience as he attempted to move during their meeting at Windsor Castle.
— Firstpost (@firstpost)
Зад прозореца се виждаха не по-малко от пет президентски хеликоптера, паркирани на моравата на Ийст Теранс, в допълнение към автопарка от повече от 10 автомобила, които придружаваха президента Байдън от хеликоптера до замъка.

Г-н Байдън беше топло посрещнат на стъпалата на Даунинг стрийт от Риши Сунак - на фона на големия интернационален отзив от потреблението на касетъчни муниции в Украйна.

Двамата водачи се усмихнаха и си стиснаха ръцете, преди да се насочат към градината за къси диалози преди срещата на върха на НАТО в Литва на следващия ден. Преди половинчасовата среща господин Сунак беше свикан да окаже напън върху господин Байдън по отношение на решението за изпращане на касетъчни муниции в Украйна - откакто съобщи, че " не предизвиква " потреблението им.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР