Президентът на Сърбия и кандидат на управляващата партия за нов

...
Президентът на Сърбия и кандидат на управляващата партия за нов
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия ще е гарант за мира на Балканите


Президентът на Сърбия и претендент на ръководещата партия за нов мандат Александър Вучич заяви за вестник " Политика ", че след изборите на 3 април ще взе участие в избора на държавно управление и по-късно ще се отдръпна от лидерския пост на Сръбската прогресивна партия.

,,Десет години отпред на партията е дълъг интервал, това е интервал, в който СПП не е изгубила на никое място, това е необикновено, и е време някой различен да се посвети на това``, показа Вучич пред изданието.

Изборната воля на жителите ще бъде толкоз ясно изразена, че няма по какъв начин да бъде по-ясна, добави той.

По мотив изказванието на един от противниците му за президентския пост, че е чул от сигурни източници, че Вучич помолил да се прояви схващане за това, че Сърбия не вкарва наказания на Русия до момента в който не минат изборите, той споделя, че по този начин приказват " лъжците " и че в никакъв случай и на никого не казвал нещо такова.

,,На срещата с немския външен министър Аналена Бербок споделих, че не предлагам гаранции за глобите, само че що се отнася за мира на Балканите и що се отнася до Сърбия, за това ви давам гаранции``, съобщи Вучич.

Какво ще стане в бъдеще, ще забележим. Няма да е елементарно, само че определихме позицията си според решенията на Съвета за национална сигурност, в чието писане участвах и този документ, смисъла и смисълът на тези думи, изборът ни не са се трансформирали, продължи той.

На въпрос за натиска, оказван върху Сърбия, той дава отговор, че " ще бъде доста мъчно, който и да победи на изборите ".

В неделя, на 3 април, в Сърбия ще се състоят президентски, парламентарни и локални избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР