Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и

...
Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и
Коментари Харесай

Александър Вучич се срещна днес с посланика на Русия в Сърбия Александър Боцан-Харченко

Президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. се срещна през днешния ден с посланика на Русия в Белград Александър Боцан-Харченко, предадоха Танюг и ТАСС.

След срещата дипломатическият представител на Москва сподели, че двамата с президента на балканската страна са разискали митингите в Белград и вероятностите за развиване на сръбско-руските връзки.

Посланикът акцентира, че срещата е била контрактувана преди известно време и не е обвързвана със събитията от Белград нощес и през последните дни.

Демонстранти, оспорващи резултатите от последните парламентарни и локални избори в Сърбия, нападнаха нощес кметството в Белград, чупейки прозорци с камъни, след което бяха отблъснати от полицията. Днес в сръбската столица започнаха нови митинги.

Изборите на 17 декември провокираха голям брой рецензии, откакто екип от интернационалните наблюдаващи - в това число представители на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), осъдиха редица " нередности ", в това число " пазаруване на гласове " и " пълнене на урни ".

Опозицията, управлявана от обединението „ Сърбия против насилието “, която се класира на второ място на изборите, упорства за отменяне на резултатите от вота.

В профила си в Инстаграм след срещата с Боцан-Харченко сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. написа: " Информирах дипломат Боцан-Харченко за снощните вълнения в Белград и повторих, че ще създадем всичко, с цел да запазим сигурността на жителите и нашата Сърбия ". Вучич осведоми, че двамата са разискали двустранните връзки, обстановката в района и настоящите геополитически събития, оповестява Танюг.

В коментар на митингите в Сърбия говорителката на съветското министерството на външните работи на Русия Мария Захарова упрекна Запада в опит за дестабилизация на обстановката в Сърбия.

Посланикът на Русия в Белград споделя същото мнение. В коментар за телевизионния канал „ Россия-24 “ Боцан-Харченко сподели, че митингите в Сърбия „ несъмнено се реализират с подстрекателството и поддръжката на западни страни “. Посланикът, който беседва към час с Вучич, съобщи, че сръбският президент е споделил с него информация, че разполага с „ неопровержими данни за подстрекаване и поддръжка от страна на Запада “.

По думите на съветския дипломат в Белград сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. „ гледа напред, без значение от обстановката, обвързвана с митингите, и мисли за реализирането на проектите и обещанията, дадени от неговата партия в предизборния интервал “.

Според Боцан-Харченко опитите за дестабилизиране на властта на президента Вучич са свързани преди всичко с „ неговата твърда позиция за неприсъединяване към глобите против Русия “, както и с твърдата позиция на Вучич за непризнаване на независимостта на Косово. „ Това нервира Запада със страшна мощ “, разяснява съветският дипломат.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР