Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и

...
Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и
Коментари Харесай

Вучич: Все още нямаме чернова на това, което ЕС иска от нас

Президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. сподели през днешния ден, че Сърбия и Косово са показали пред Европейския съюз своите условия за нормализация на връзките, само че Европейски Съюз към момента не е показал предложение за съглашение в отговор, заяви сръбската национална телевизия РТС.

„ Все още не сме получили чернова на това, което Европейски Съюз желае. Работих с тях три дни по този въпрос. Ние представихме своето, албанците – тяхното предложение. Нищо не сме получили от Брюксел до този миг и този документ към момента не съществува “, акцентира Вучич в послание към сръбския народ.

Президентът изясни, че предложенията, които двете страни са подготвили за Брюксел, съставляват тяхната визия за съглашението за нормализиране на връзките Белград-Прищина и по какъв начин да бъде изпълнено то.

„ В предходните дни разговаряхме за това какво е нужно, с цел да се реализира нормализация на връзките с Прищина. Нормализация за мен е евфемизъм за признаването на Косово де факто и де юре. Нормализацията, която считам за нужна, е да имаме по-добри връзки с албанците, в сравнение с имаме сега, и да се опитаме да живеем доколкото е допустимо дружно “, съобщи Вучич.

Той акцентира, че срещата в Охрид на 18 март не е „ никакъв предопределен ден “.

„ Да продължим да работим за нормализацията на връзките, да бъдем градивен сътрудник на Европейски Съюз, да се придържаме твърдо към нашите червени линии “, изясни Вучич целите си при договарянията с Косово.

Напрежението сред Сърбия и нейната някогашна провинция продължава, откогато Косово се отдели едностранно през 2008 година На 18 март в Охрид следва поредна среща на сръбския президент с косовския министър председател Албин Курти под егидата на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР