Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и

...
Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и
Коментари Харесай

Руският посланик в Белград: Ходовете на Прищина са безотговорни


Президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. беседва през днешния ден с посланика на Русия в Белград Александър Боцан-Харченко, съобщи Танюг, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Добър диалог с дипломат Боцан-Харченко, по време на който разгледахме в детайли доста въпроси на търговско-икономическото съдействие, събитията на районната и световната политическа сцена с изключително внимание към спора в Украйна и обстановката в Косово и Метохия ", написа Вучич в профила си в Инстаграм.



Вучич сподели, че е добре, че Прищина под натиска на интернационалните представители се е отказала от първичното си желание да провокира спор и да води целия район към неустойчивост, добавя " Данас ".

" Сърбия постоянно ще се афишира за мир и разговор като единствения метод за решение на отворените въпроси ", сподели той.

Посланик Боцан-Харченко повтори позицията на Москва, че ходовете на Прищина са безотговорни и би трябвало да се предотврати всяка опция за ескалация. Двамата събеседници разговаряха и за двустранните връзки, които бяха избрани като откровено другарски, както и за взаимни планове, чиято реализация е почнала или които се приготвят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР