Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи по телевизия Пинк,

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи по телевизия Пинк,
Коментари Харесай

Александър Вучич: Всички ученици в средните училища в Сърбия ще получат по 10 000 динара

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи нощес по телевизия Пинк, че в идващите 10 дни страната ще трансферира средства на всички локални управляващи, тъй че всеки гимназист в Сърбия да получи по 10 000 динара (около 85 евро), заяви Танюг, представен от Българска телеграфна агенция.

Той сподели, че е разискал с премиера Ана Бърнабич и министъра на финансите Синиша Мали спомагателни ограничения, които се отнасят най-вече за тези, които нямат право да гласоподават на избори.

" Ще изплатим по 10 000 динара на всеки гимназист, посредством техните майки или татковци, в случай че живеят с татко си, или посредством приемни фамилии или специфични центрове. Вярваме, че това е значима мярка преди ваканциите и че ще помогне на родителите да спестят пари ", уточни Вучич. 

Президентът съобщи, че е контрактувана и друга мярка - да се преведат по 1000 динара (8,5 евро) на всички студенти посредством Пощенска банка, като държавната банка ще компенсира това. Пощенска банка ще преведе 1000 динара и ние ще ги компенсираме. Това значи, че студентите ще имат 1000 динара плюс всички преимущества - отстъпки за влакове, самолетни билети, търговски вериги и други. Това ще направи щастливи и студенти, и гимназисти,  заяви сръбският водач.

Александър Вучич уточни, че даже МВФ е оценил, че финансите на страната са отлични и че разполага със средства, които нямат даже доста по-големи и по-богати страни от Сърбия.

Вучич съобщи също, че след четири дни ще стартира изплащането на 20 000 динара (170,6 евро) в помощ на пенсионерите, след пет дни - на бенефициентите на обществени помощи, а след към 10 дни - на учениците от гимназиите.

" Всеки един от тези динари е добре пристигнал. Важно е да покажем грижата на страната. Да могат да си купят раница, пуловер, яке, изключително преди Никулден, Коледа, други празненства, да могат да си купят спомагателен подарък. Да покаже  държавата, че я е грижа. Никога не сме включвали гимназисти от 14 до 18 години. Това са 235 000 гимназисти и 20 милиона евро, сподели той. 

Сръбският президент съобщи, че се гордее със стабилността на обществените финанси на страната. Според него Сърбия е на прав път, следва нарастване на заплатите и минималната заплата на над 47 000 динара (401 евро).

" Аз имам вяра, че през втората половина на годината един от споровете ще завърши, уповавам се и двата, и в случай че това се случи, ще последва по-драстично нарастване на заплати и пенсии “, сподели Вучич и прикани жителите да гласоподават в идните избори на 17 декември, защото, по думите му, " Сърбия не е играчка и на този ден се взема решение ориста на страната ".

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР